Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Συνέντευξη

Μπορεί να ασκήσει ένας νέος το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή;

Τι συνέβη στο παρελθόν λόγω κρίσης και πως επηρεάζεται η είσοδος των νέων στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Υπάρχουν ευκαιρίες, τι έχουν ανάγκη σήμερα οι νέοι για να μπουν στο επάγγελμα και ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια;

Απαντήσεις στα ερωτήματα του insuranceforum.gr δίνει ο κος Θάνος Κόπτσης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Infotrust A.E.

Η Infotrust φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων που θα φτιάξουν μαζί της, τη δική τους επιχείρηση. Η εταιρία διαθέτει δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα που αποτελείται από 400 συνεργάτες, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με γνώμονα την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία τους.

Συνέντευξη στην Έλενα Ερμείδου

  • Κύριε Κόπτση, πόσο εύκολο είναι να μπει σήμερα ένας νέος στην ασφαλιστική αγορά και στο κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ποια τα υπέρ και ποια τα κατά;

Η ασφαλιστική αγορά έχει αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα την τελευταία 10ετία λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου μας, αναγκάστηκαν να διακόψουν το επάγγελμα και όσοι παρέμειναν είδαν τα χαρτοφυλάκια και τις αμοιβές τους να μειώνονται. Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ένας νέος θα δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Παρόλα αυτά, κάθε περίοδος γεννά και ευκαιρίες, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ώστε να ξεκινήσει την καριέρα του.

Σημαντικό είναι να βρει ένα μέντορα που θα του διδάξει την τέχνη των πωλήσεων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη εισροή νέων στο επάγγελμά μας, αυτό όμως αποτελεί ευκαιρία για όσους θέλουν να ασχοληθούν.

  • Ποια είναι η δική σας εμπειρία;

Από τα μαθητικά μου χρόνια ήρθα σε επαφή με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, περνώντας χρόνο από τα καλοκαίρια μου στην Infotrust Α.Ε.

Τα προηγούμενα 6 χρόνια και παράλληλα με τις σπουδές μου, ασχολήθηκα ενεργά με όλα τα τμήματα της επιχείρησης, αποκτώντας πληρέστερη εικόνα για το επάγγελμα.

Τον τελευταίο χρόνο η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι Account Executive, δηλαδή παρακολουθώ και συμβουλεύω μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα συνεχίζω να ασχολούμαι με τις καθημερινές διαδικασίες της εταιρείας.

  • Οι εισφορές ασφαλιστικές φορολογικές μήπως ισοπεδώνουν το κίνητρο για ανάπτυξη;

Με την κατάργηση του θεσμού του δόκιμου ασφαλιστικού συμβούλου, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα, σε ολόκληρο τον κλάδο μας. Αυτό δυσκολεύει την εισροή νέων ανθρώπων στο επάγγελμά μας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις υψηλές εισφορές, εμποδίζουν την ανάπτυξη του κλάδου μας. Τα εμπόδια αυτά καθιστούν ακόμη και την επιβίωση δύσκολη.

  • Πώς βλέπετε το κλάδο σήμερα, προς τα που πρέπει να κινηθεί και με τι εφόδια;

Σήμερα, ο κλάδος μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της έλλειψης ασφαλιστικής συνείδησης.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά, ώστε να καλλιεργηθεί στους Έλληνες η κουλτούρα της ιδιωτικής ασφάλισης. Τα εφόδια από την πλευρά μας πρέπει να είναι η άριστη προϊοντική γνώση και γνώση των διαδικασιών. Οφείλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας να καταλάβουν την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης.

  • Ποια είναι εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βόρεια Ελλάδα, τι λείπει από το κλάδο, ή από τους κατοίκους της ώστε να αγοράσουν ασφάλειες;

Πιστεύω πως η Βόρεια Ελλάδα και οι κάτοικοί της δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με την Νότια και πως δεν υστερεί σε κάτι. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται πίσω από την Αθήνα σε συνολική οικονομική ανάπτυξη, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή από οποιαδήποτε περιοχή, να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Παρ’ όλες τις παραπάνω δυσκολίες που παρουσιάζονται, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα επάγγελμα το οποίο επιτρέπει σε έναν νέο άνθρωπο με όρεξη για δουλειά, να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα