Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

Νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα προστατεύει την προκαταβολή των Αγοραστών Σπιτιών

Οι αγοραστές των σπιτιών, ίσως σύντομα να μπορούν να διασφαλίσουν την προκαταβολή που έχουν καταβάλει σε περίπτωση που πουλήσουν το σπίτι τους καταγράφοντας ζημιά.

Όπως η ασφάλεια του τίτλου προστατεύει τον δανειστή, αυτό το προϊόν υπόσχεται να αποζημιώσει τους αγοραστές σπιτιών, για το πλήρες ποσό της προκαταβολής, σε περίπτωση που θελήσουν να πουλήσουν το νέο τους σπίτι, για οποιονδήποτε λόγο, μεταξύ του δεύτερου και του έβδομου έτους από την αγορά του και καταλήξουν να καταγράψουν ζημιά κατά την πώληση.

Η εταιρεία ValueInsured που εδρεύει στο Dallas ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει το νέο προϊόν, το οποίο ονόμασε +Plus, τον Ιανουάριο του επόμενου έτους (σ.μ. το 2016).

“Όταν η προκαταβολή προστατεύεται, ό νέος Αμερικανός αγοραστής σπιτιού έχει περισσότερο έλεγχο, εμπιστοσύνη και ευελιξία, ακόμα και σε μία ευμετάβλητη αγορά ακινήτων”, ανέφερε ο Joseph Melendez ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ValueInsured.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία Houston International Insurance Group και την αντασφαλιστική εταιρεία EverestRe, για την δημιουργία και την ανάπτυξη του +Plus.

Το ανώτατο όριο της προκαταβολής που μπορεί να προστατευτεί είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ, ενώ δεν υπάρχει απαλλαγή ή ελάχιστο όριο.

Ο ασφαλισμένος θα αποζημιώνεται, αν η αξία του σπιτιού πέσει και ο ιδιοκτήτης καταλήξει να πουλήσει με ζημιά. Ο αιτών αποζημιώνεται με μικρότερο ποσό αν η τιμή πώλησης ή η αξία του σπιτιού (όπως υπολογίζεται η αντικειμενική αξία του σπιτιού και δημοσιεύεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντικειμενικών αξιών – the Federal Housing Finance Agency) μειώθηκε μόνο σε μικρό βαθμό, ενώ ο αιτών αποζημιώνεται πλήρως αν η τιμή πώλησης και η αντικειμενική αξία μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%.

Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση το ποσό της προκαταβολής και την τοποθεσία του σπιτιού. Για παράδειγμα, η ValueInsured δηλώνει ότι για ένα μέσο σπίτι αξίας 200.000 δολαρίων ΗΠΑ με 10% προκαταβολή, το κόστος θα είναι περίπου 1.000 δολάρια ΗΠΑ. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί μέσω μιας πιστωτικής κάρτας και να περιληφθεί στο στεγαστικό δάνειο του αγοραστή με κόστος πληρωμής “λιγότερο από ένα γεύμα τον μήνα”, σύμφωνα με τον Cleve Bellar, διευθυντή marketingτης ValueInsured.

Οι ασφαλισμένοι του προγράμματος +Plus  δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τα δύο πρώτα χρόνια από την αγορά του προγράμματος ή μετά από επτά χρόνια. Το προϊόν δημιουργήθηκε για τους ανθρώπους που σχεδίαζαν να ζήσουν στο σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

“Διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μένουν σε ένα σπίτι μετά από επτά χρόνια, θα μείνουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με δεδομένες και άλλες παραμέτρους, όπως το μέσο όρο παραμονής σε μια εργασία (λιγότερο από τρία χρόνια), πολλοί θα επιλέξουν να μετακινηθούν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των επτά ετών. Επίσης, θέλαμε να αποφύγουμε παράγοντες που θα επηρέαζαν τα ασφάλιστρα. Για τους λόγους αυτούς, το διάστημα μεταξύ δύο έως επτά χρόνων ήταν ένα ικανοποιητικό διάστημα που έκανε το +Plus προσιτό και συμπίπτει με τις ανάγκες της πλειοψηφία των Αμερικανών”, δήλωσε ο CleveBellar.

Το σπίτι πρέπει να είναι ιδιοκατοίκητο καθ’όλη την διάρκεια της κάλυψης.

Ο κ. Bellar λέει επίσης ότι “η ValueInsured κάνει σήμερα ένα άνοιγμα προς τους κτηματομεσίτες, τους ενυπόθηκους δανειστές και όλους  τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία της αγοράς ενός σπιτιού ώστε να αναπτύξει τις πωλήσεις και την στρατηγική διανομής”.

Πηγή: New Insurance Policy Protects Homebuyers’ Down Payment, MyNewMarkets.com

Πρωτότυπο κείμενο: http://www.mynewmarkets.com/articles/182625/new-insurance-policy-protects-homebuyers-down-payment

Ελεύθερη Απόδοση από την Μυρτώ Κ.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα