Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του υποκαταστήματος της HDI Global στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 30/03/2023
Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου

Από την 1η Ιουλίου 2023, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες με τις εποπτικές αρχές, εκτιμάται, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου θα αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση και Νόμιμη Εκπροσώπηση του υποκαταστήματος της HDI Global στην Ελλάδα. Ο προκάτοχός του, κ. Νότης Βαγιακάκος θα συνταξιοδοτηθεί, αφού ηγήθηκε επιτυχώς του υποκαταστήματος για σχεδόν 20 χρόνια.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου εντάσσεται ήδη στο στελεχιακό δυναμικό της HDI Global από την 1η Απριλίου 2023. Ο κ. Νότης Βαγιακάκος θα συνεργαστεί μαζί του σε μια μεταβατική περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί, από κοινού, η ομαλή μετάβαση της διοίκησης. Υπό την προϋπόθεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ο κ. Σεμερτζόγλου θα αναλάβει την ηγεσία του ελληνικού υποκαταστήματος την 1η Ιουλίου 2023. Ο κ. Βαγιακάκος θα παραμείνει στη συνέχεια σύμβουλος διοίκησης.

Ο David Hullin, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDI Global και υπεύθυνος για τις διεθνείς αγορές, αναφερόμενος στην αλλαγή διοίκησης, σχολίασε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νότη για τη μεγάλη του δέσμευση στην HDI Global. Με την τεχνογνωσία του, υπήρξε απαραίτητος για την πολύ επιτυχημένη ανάπτυξη του ελληνικού υποκαταστήματος. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνταξιοδότησή του»

Ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του υποκαταστήματος της HDI Global στην Ελλάδα
David Hullin, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDI Global

Ο κ. Σεμερτζόγλου εντάσσεται στην HDI Global, έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του στην Groupama Ασφαλιστική, όπου διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής, υπεύθυνος για το σύνολο του δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών. Για περισσότερα από 25 χρόνια, κατείχε θέσεις ευθύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και δημιούργησε δυνατές σχέσεις με ένα μεγάλο δίκτυο διαμεσολαβητών, εξειδικευμένων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι, καθώς με τον Κωνσταντίνο, εντάσσεται στην ομάδα της HDI, ένας έμπειρος ειδικός. Με την ευρεία γνώση του στις πωλήσεις και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να πραγματοποιήσει με επιτυχία την ανάπτυξη μας σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο», ανέφερε ο David Hullin.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στην ομάδα της HDI Global και με τα νέα μου καθήκοντα θα διασφαλίσω την επιτυχημένη εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας, ιδίως για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Αυτό το τμήμα της ελληνικής αγορά της Ελλάδας, υπόσχεται πολλές ευκαιρίες τόσο για την HDI όσο και για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Μαζί με την έμπειρη ομάδα μου στην HDI θα σχεδιάσουμε εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για την ελληνική βιομηχανία» ανέφερε ο κ. Σεμερτζόγλου.

Λίγα λόγια για την HDI Global SE (HDI)

Ως ασφαλιστής βιομηχανικών κινδύνων, η HDI Global SE (HDI) ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, καθώς και των μικρομεσαίων εταιρικών πελατών, με ασφαλιστικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές τους απαιτήσεις. Διατηρώντας προεξέχουσα θέση στη γερμανική και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, η εταιρεία έχει επίσης παρουσία σε 175 χώρες μέσω υποκαταστημάτων, θυγατρικών και δικτύου συνεργατών. Η HDI είναι πρωτοπόρος στο να προσφέρει στους πελάτες της τοπικά ασφαλιστήρια για την παγκόσμια δραστηριότητά τους, καθώς ηγείται περίπου 5.000 Διεθνών Προγραμμάτων, διασφαλίζοντας έτσι, σταθερά υψηλό επίπεδο ασφαλιστικής προστασίας.

Η HDI Global SE είναι μία εταιρεία του Τομέα Βιομηχανικών Ασφαλίσεων του Ομίλου Talanx και ηγείται της αγοράς για αρκετές δεκαετίες. Με περισσότερους από 4.500 εργαζομένους, η εταιρεία σημείωσε μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 8,9 δισ. για το 2022.

Ο Όμιλος Talanx (Talanx Primary Group) αξιολογείται με Α+/stable (strong) από τον οίκο Standard & Poor’s. H Talanx AG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης στον δείκτη MDAX.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.hdi.global και www.talanx.com.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»