Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ουκρανικό: Η έξοδος των ασφαλιστικών οργανισμών από τη Ρωσία συνεχίζεται

Δημοσίευση: 15/03/2022
Πηγή Φωτο: Reuters

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μένετε για 20η ημέρα, όλο και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν είτε την διακοπή των δραστηριοτήτων τους στην Ρωσία είτε την αποχώρηση τους από την χώρα σε μία προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να προκαλέσει όσο μεγαλύτερο πλήγμα στην Ρωσική οικονομία.

Ήδη την περασμένη βδομάδα ο ασφαλιστικός κολοσσός Generali γνωστοποίησε το κλείσιμο των υπηρεσιών της στη Μόσχα και την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από την Ρωσία. Συγκεκριμένα η εταιρεία παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας Ingosstrakh, στην οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο επενδύσεων ύψους 38,5% έτσι ώστε να μην έχει καμία επιρροή στις δραστηριότητές της ενώ προχώρησε και στο  κλείσιμο της Europ Assistance, που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Ακόμη ένας οργανισμός που ανακοίνωσε μέτρα στο πλαίσιο των κυρώσεων που ολόκληρος ο δυτικός κόσμος λαμβάνει σε βάρος της Ρωσίας, είναι ο διεθνής αντασφαλιστικός οργανισμός Swiss Re, η οποία σύμφωνα με το Reuters αποφάσισε να σταματήσει να αναλαμβάνει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο στη Ρωσία όσο και στη Λευκορωσία. Όπως αναφέρετε η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των υφιστάμενων επιχειρηματικών της σχέσεων τόσο στη Ρωσία όσο και στη Λευκορωσία.

Μία δεύτερη αντασφαλιστική εταιρεία που παγώνει τις δραστηριότητες της σε Ρωσία και Λευκορωσία είναι η Hannover Re. Η εταιρεία δήλωσε την προηγούμενη βδομάδα ότι αναστέλλει για την ώρα τόσο την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων αλλά και την ανανέωση των υφιστάμενων στις πιο πάνω χώρες.

Επίσης, μεγάλη μεσιτικοί οργανισμοί όπως οι Marsh McLennan, WTW και Aon ανακοίνωσαν τις τελευταίες μέρες ότι σχεδιάζουν την έξοδο τους από την αγορά της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

Όλες οι πιο πάνω κινήσεις πραγματοποιούνται καθώς όλο και περισσότεροι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί και ομάδες σε όλο τον κόσμο καλούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στο ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα να σταματήσουν όλους τους δεσμούς τους με αυτές τις εταιρείες ενώ και οργανισμοί αξιολόγησης έχουν αρχίσει να υποβαθμίζουν Ρωσικούς οργανισμούς.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»