Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νίκος Λεβετσοβίτης: Η ασφαλιστική συνείδηση του μέσου πολίτη δεν μπορεί να ενισχυθεί ή να εδραιωθεί από νόμους – Χρειάζεται πολλή και καλή δουλειά από όλους τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης

Δημοσίευση: 21/11/2021

Ο Νίκος Λεβετσοβίτης έχει διαγράψει μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της διαμεσολάβησης, έχοντας ξεχωρίσει για την ενεργό του συμμετοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου.

Είναι Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Προέδρος ΓΚΟΛΦ Δήμου Γλυφάδας και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών – Επικεφαλής ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ Κίνησης Επαγγελματιών.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Πρόεδρος Κ.Α.Π.ΠΑ Δήμου Γλυφάδας, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, Αντιπρόεδρος ΕΕΑ, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Γλυφάδας, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδας και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Αν και Απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η αγάπη του για το χώρο της διαμεσολάβησης αποδείχθηκε πιο ισχυρή. Έχοντας ως κληρονομιά το βαρύ όνομα του πατέρα του, Φάνη Λεβετσοβίτη, ενός ανθρώπου με αξιοσέβαστο συνδικαλιστικό έργο που χαίρει της εκτίμησης του συνόλου των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου, ο Νίκος Λεβετσοβίτης συνεχίζει να αποδεικνύει γιατί το όνομα Λεβετσοβίτης αποτελεί εγγύηση στον χώρο της ασφάλισης.

Αυτό που διακρίνει τις υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Γραφείων “Νίκος Λεβετσοβίτης & Συνεργάτες” είναι η ανθρώπινη επαφή και οι εξατομικευμένες λύσεις που προσφέρουν, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά τις ανάγκες των πελατών τους. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχημένης παρουσίας τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς από το 1956, διαθέτοντας πελάτες δεύτερης, ακόμη και τρίτης γενιάς, προσφέροντάς τους σιγουριά για το μέλλον παρά τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Νίκος Λεβετσοβίτης: Η ασφαλιστική συνείδηση του μέσου πολίτη δεν μπορεί να ενισχυθεί ή να εδραιωθεί από νόμους - Χρειάζεται πολλή και καλή δουλειά από όλους τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης

Μέσα από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο κ. Λεβετσοβίτης μας μιλά για την επιχείρησή του και την ενασχόλησή του με τα κοινά, αναλύοντάς μας τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας στην σημερινή ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, μας μιλά για την ανάγκη της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή και μοιράζεται μαζί μας του μελλοντικούς του στόχους.

Κύριε Λεβετσοβίτη, έχετε διαγράψει μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της διαμεσολάβησης, συνεχίζοντας επάξια το έργο του πατέρα σας. Ποια συμβουλή του πατέρα σας έχει χαραχθεί στη μνήμη σας και πώς την εφαρμόζεται στην επαγγελματική σας διαδρομή;

Νίκος Λεβετσοβίτης: Η ασφαλιστική συνείδηση του μέσου πολίτη δεν μπορεί να ενισχυθεί ή να εδραιωθεί από νόμους - Χρειάζεται πολλή και καλή δουλειά από όλους τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισηςΌταν ο πατέρας σου είναι ο εμπειρότερος ασφαλιστής σίγουρα έχεις δεχθεί πολλές και καλές συμβουλές. Συνλειτουργήσαμε για δεκαετίες μέχρι να πάρει σύνταξη και να αποσυρθεί. Μου έμαθε ότι πρέπει πάντα να λειτουργώ με γνώμονα την ηθική και την εντιμότητα. Σταθερές αξίες στη φιλοσοφία του Ασφαλιστικού Πρακτορείου ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗ. Ωστόσο, από όλες αυτές τις συμβουλές που έχω δεχθεί μπορώ να ξεχωρίσω μία:  «Ο σωστός ασφαλιστής στην ζημιά φαίνεται, όταν ο πελάτης έχει πρόβλημα, τότε μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη και μας χρειάζεται, στα δύσκολα, όταν κάποιοι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα ! Να μην το ξεχνάς ποτέ αυτό ! Να είσαι πάντα δίπλα σε κάθε πελάτη, σε κάθε ζημιά». Θεωρώ λοιπόν πως σε όλη την επαγγελματική μου διαδρομή αυτή η συμβουλή δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Το ασφαλιστικό σας γραφείο στέκεται εδώ και δεκαετίες δίπλα στους πελάτες του, προσφέροντας τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Κατά πόσο έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις του κοινού τα τελευταία χρόνια;

Ακόμα και τώρα που ο πατέρας μου έχει αποσυρθεί εδώ και τόσα πολλά χρόνια δε σταματάμε να κουβεντιάζουμε για τα θέματα του γραφείου και τα ζητήματα που προκύπτουν και πάντα ζητώ την άποψή του και τη συμβουλή του. Αυτό που τον εντυπωσιάζει είναι το πόσο πολύ έχει αλλάξει η φύση του επαγγέλματος μας και του εξηγώ ότι παράλληλα έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις του κοινού αφού η κοινωνία έχει εξελιχθεί, έχει αλλάξει, και όχι πάντα προς το καλό. Το σημαντικότερο ρόλο έχει διαδραματίσει η εξέλιξη της τεχνολογίας και η καταλυτική της παρέμβαση στη δουλειά μας. Οφείλουμε να παρακολουθούμε ανελλιπώς αυτή την εξέλιξη ώστε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις απαιτήσεις του κοινού.

Σε ποιους κλάδους ασφάλισης εξειδικεύετε το γραφείο σας;

Κάθε ασφαλιστικός πράκτορας οφείλει να δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και όχι μόνο στους γενικούς κλάδους που αποτελούσαν τον κορμό του Χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών πρακτορείων του προηγούμενου αιώνα. Πρέπει να μπορεί να καλύπτει οποιαδήποτε ασφαλιστική ανάγκη έχουν οι πελάτες του. Αυτό κάνουμε κι εμείς.

Η πανδημία αναθέρμανε τη σχέση των καταναλωτών με την ασφάλιση ή λειτούργησε αποθαρρυντικά για τη σύναψη νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων;

Η πανδημία άλλαξε τη ζωή όλων μας, όλης της κοινωνίας, σε όλο τον πλανήτη. Λογικό είναι να έχει τεθεί σε νέες βάσεις η σχέση των καταναλωτών με την ασφάλιση. Ακόμα και όταν τελειώσει η πανδημία, δεν θα επανέλθουν οι πρότερες καταστάσεις.

Ο κλιματικός νόμος ανοίγει το δρόμο για την υποχρεωτική ασφάλιση στον κλάδο περιουσίας. Θεωρείτε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του μέσου πολίτη;

Η ασφαλιστική συνείδηση του μέσου πολίτη δεν μπορεί να ενισχυθεί ή εδραιωθεί από νόμους. Χρειάζεται πολλή και καλή δουλειά από όλους τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή πολιτικής από την ΔΕΙΑ, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τα επιμελητήρια και όλους τους εμπλεκόμενους. Χρειάζεται παραμερισμός και απομόνωση όλων εκείνων που βλάπτουν το θεσμό. Πολλές φορές δυστυχώς αισθάνομαι ότι ο κλάδος μας βρίσκεται υπό διωγμόν.

Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείστε, πέραν του ασφαλιστικού κλάδου, και στο χώρο της πολιτικής. Ποια είναι η κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή σας στα κοινά και ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι σας;

Η συμμετοχή μου στα κοινά ξεκίνησε από την εφηβική μου κιόλας ηλικία. Ωστόσο, δεν έχω καμία πρόθεση να εμπλακώ στο χώρο της πολιτικής με τη στενή έννοια. Θεωρώ ότι δε μου ταιριάζει. Ασχολούμαι ενεργά εδώ και πολλά χρόνια με τα Επιμελητήρια και τα Σωματεία, αλλά μεγάλη μου αγάπη είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα αυτά όμως δεν τα θεωρώ Πολιτική και δεν θεωρώ Πολιτικούς όσους ασχολούνται με αυτά τα αντικείμενα. Η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει έναν μόνο στόχο, να εισπράττουμε αγάπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»