Κυριακή 24 Μαρτίου 2019,

VR για ανακούφιση ασθενών στα επείγοντα περιστατικά

Και μόνο η σκέψη μιας επίσκεψης στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου αρκεί για να αγχώσει πολύ κόσμο- ακόμα και χωρίς να υποβάλλονται σε εξετάσεις ή θεραπείες, ή να υφίστανται πόνο. Ως «αντίμετρο» σε αυτό, τρεις φοιτητές στη Γαλλία προτείνουν την εικονική πραγματικότητα (VR)- και συγκεκριμένα ένα εμβυθιστικό πρόγραμμα VR το οποίο θα κάνει τους ασθενείς να χαλαρώνουν και θα βοηθά στην αύξηση της ανοχής τους στον πόνο, χωρίς χρήση φαρμάκων.

«Αυτό που προσφέρουμε είναι ένας κόσμος στοχασμού, όπου ο ασθενής πάει σε μια ξενάγηση με οδηγό, σε διαδραστικό mode, για να παίξει μουσική, να ζωγραφίσει ή να λύσει έναν γρίφο» λέει, όπως αναφέρεται στο Reuters, ο Ρεντά Κουαντρά, ένας από τους 24χρονους πίσω από το συγκεκριμένο project.

Καθώς οι ασθενείς μεταφέρονται, χάρη στα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, σε έναν τρισδιάστατο κόσμο με ιαπωνικούς κήπους ή χιονισμένες πλαγιές, γίνονται πιο ανεκτικοί απέναντι σε μικρές αλλά οδυνηρές διαδικασίες, όπως ράμματα, περιποίηση εγκαυμάτων, εισαγωγή καθετήρα, επιστροφή ώμου που έχει βγει στη θέση του κ.α.

«Το project εικονικής πραγματικότητας…μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους ασθενείς μια τεχνική για να αποσπάσουμε την προσοχή τους και να περιορίσουμε τον πόνο και το άγχος τους όταν λαμβάνουν περίθαλψη στα επείγοντα περιστατικά» λέει ο Ολιβιέ Γκανανσιά, επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Saint-Joseph στο Παρίσι. «Νομίζω ότι σε 10 χρόνια η εικονική πραγματικότητα δεν θα αποτελεί πλέον ερωτηματικό και η χρήση της σε νοσοκομεία θα είναι ρουτίνα».

Η συγκεκριμένη startup, Healthy Mind, έχει κερδίσει βραβείο ύψους 20.000 δολαρίων από ένα πανεπιστήμιο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της παρουσίασης του project από τους τρεις ιδρυτές της στα κεντρικά της Microsoft στο Σιάτλ.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα