Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Tips για τα οικογενειακά προγράμματα υγείας

Αποφασίσατε να κάνετε ένα οικογενειακό πρόγραμμα υγείας; Τι πρέπει να έχετε στο νου σας.

Τα οικογενειακά προγράμματα υγείας κερδίζουν έδαφος στην προτίμηση των ασφαλισμένων τα τελευταία χρόνια καθώς εξασφαλίζουν εκπτώσεις για τα μέλη της οικογένειας με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος των ασφαλίστρων.

Για παράδειγμα, ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας για μια τετραμελή οικογένεια (γονείς και δύο ανήλικα παιδιά) με κόστος 1,000 ευρώ ετησίως. Αν ασφαλιστεί κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά τα ασφάλιστρα μπορεί να ανέλθουν συνολικά σε 1,500 ευρώ ετησίως.

Χρειάζεται όμως προσοχή στην περίπτωση της ενηλικίωσης των παιδιών.

Όπως εξηγεί ο ασφαλιστικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραδήμος για τις ασφαλιστικές εταιρίες το παιδί θεωρείται ενήλικο στα 19 ή στα 25 αν σπουδάζει. Αυτομάτως αποχωρεί από το οικογενειακό συμβόλαιο. Τα σενάρια που διαμορφώνονται είναι τρία:

  • Το ή τα παιδιά αποχωρούν. Οι γονείς εξακολουθούν να καλύπτονται από το οικογενειακό πρόγραμμα υγείας. Το παιδί όμως αν θέλει να συνεχίσει να καλύπτεται με πρόγραμμα υγείας πρέπει να συνάψει νέο συμβόλαιο με νέους όρους το οποίο θα στοιχίζει ακριβότερα αφού δε θα έχει πλέον εκπτώσεις.
  • Στην περίπτωση μιας μονογονεϊκής οικογένειας, όταν το παιδί ενηλικιώνεται μένει ακάλυπτος και ο γονέας. Η εταιρία θα προτείνει ένα άλλο πρόγραμμα στο γονέα από τα διαθέσιμα που έχει σήμερα στην αγορά, χωρίς τα προνόμια του οικογενειακού προγράμματος. Ο γονέας πρέπει να επιμείνει να του προτείνει ο ασφαλιστής ένα ατομικό πρόγραμμα  με αντίστοιχους όρους ώστε να μην χάσει παροχές και εκπτώσεις.
  • Τα διαζύγια είναι μέσα στη ζωή. Οι γονείς χωρίζουν. αλλά διατηρούν καλές σχέσεις και σε ισχύ το οικογενειακό πρόγραμμα. Αν οι γονείς δε διατηρήσουν καλή σχέση, το οικογενειακό συμβόλαιο θα διαλυθεί ή θα το κρατήσει αυτός που μπορεί να πληρώνει καλύπτοντας και τα ανήλικα μέλη της οικογένειας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα