Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Tώρα είναι η στιγμή για την πώληση ασφάλισης περιουσίας

O περισσότερος κόσμος δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι η ασφάλιση περιουσίας θεωρείται «επαγγελματική δαπάνη» και το κόστος της εκπίπτει κατά 65% από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μια σημαντική κατηγορία ασφαλιστηρίων συμβολαίων που μάλλον έχει αδικηθεί κρίνοντας με βάση τον όγκο των πωλήσεων που γίνονται, είναι η ασφάλιση περιουσίας, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, γραφείων και καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ασφάλισης, παρατηρείται ότι όταν δεν είναι υποχρεωτική λόγω τραπεζικού δανεισμού, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ενώ δείχνει να μην είναι προτεραιότητα ούτε και των επαγγελματιών.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, μπορούμε όμως να τονίσουμε ότι συνήθως ο προβληματισμός των επαγγελματιών ή των μικρών επιχειρήσεων, έγκειται στο κόστος αλλά και στην μη – προτεραιοποίηση της ανάγκης, μιας και δεν αξιολογείται πάντα στο επίπεδο που θα έπρεπε, η πιθανότητα του κινδύνου.

Η συγκεκριμένη περίοδος όμως, το τελευταίο δηλαδή δίμηνο του χρόνου, μπορεί να αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη αγορά.

Την αγορά δηλαδή των μικρών μεσαίων καταστημάτων, των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων, και των ελεύθερων επαγγελματιών που στεγάζονται σε γραφεία εκτός της οικίας τους.

Είναι ιδανική αυτή η περίοδος, διότι ένα επιπλέον κίνητρο της ουσίας της ασφάλισης, και ένα κίνητρο που πραγματικά θα μειώσει σημαντικά το κόστος, δεν είναι άλλο από το ότι ένα τέτοιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αποτελεί επαγγελματική δαπάνη και άρα μειώνει το φορολογητέο εισόδημα αλλά ταυτόχρονα και το εισόδημα στο οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές!

Η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και μεγάλο μέρος των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων, γνωρίζοντας πια στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου, το ποσοστό των καθαρών κερδών που θα δηλώσουν, αναζητούν δαπάνες για να μειώσουν το φορολογικό τους χρέος.

Ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί ότι δεν γνωρίζουν ότι η ασφάλιση της περιουσίας τους είναι ιδιαίτερα οικονομική, και παρέχει πια, μεγάλο εύρος καλύψεων που μπορεί να προστατεύσει πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όταν λοιπόν σε ένα πολύ χαμηλό κόστος για μια σημαντική εξασφάλιση προστεθεί το όφελος της μείωσης του φόρου και των ασφαλιστικών εισφορών, κατά 50%-65% του ετήσιου ασφαλίστρου, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η επιλογή είναι απολύτως συμφέρουσα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή η ασφάλιση λάβει χώρα στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου, και άρα πολύ κοντά στο κλείσιμο της χρονιάς και άρα στην επόμενη φορολογική δήλωση.

Το ποσοστό που μπορεί κάποιος να υπολογίσει για το οικονομικό όφελος που θα έχει δεν είναι τίποτα άλλο από τον φορολογικό συντελεστή που τον αφορά, ανάλογα αν είναι φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας ή νομικό πρόσωπο, την εισφορά αλληλεγγύης και επιπλέον τις ασφαλιστικές εισφορές που υπολογίζονται πια επί των καθαρών κερδών.

Ανάλογα λοιπόν το ύψος των κερδών που θα έχει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας, αυτό το όφελος θα είναι από 50%-65% του ασφαλίστρου που θα καταβάλει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόσκτηση ενός πελάτη με αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή τα χαρακτηριστικά ενός ελεύθερου επαγγελματία ή ιδιοκτήτη μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το πελατολόγιο του Διαμεσολαβητή για την πώληση και άλλων ασφαλιστικών καλύψεων στο μέλλον, μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλο εύρος οικονομικών κινδύνων.

Πηγή: underwriter.g

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα