Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

ανασφάλιστα

Survivor για τους διαμεσολαβητές τα ανασφάλιστα!

Από όλες τις περιοχές της χώρας έφθαναν εχθές στο insuranceforum.gr παράπονα και διαμαρτυρίες για το (κυριολεκτικά) μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την (επιτέλους) εφαρμογή της διασταύρωσης των ανασφάλιστων οχημάτων.

Από εχθές έχουν αναρτηθεί στο taxis τα πρώτα πρόστιμα έπειτα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν εφαρμόζεται σωστά.

Λάθη στην διασταύρωση των στοιχείων και πρόστιμα για οχήματα που είναι ήδη ασφαλισμένα ή για οχήματα που δεν έμειναν ουδέποτε ανασφάλιστα!

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει το τελευταίο! Εχθές όλη την μέρα ασφαλισμένοι καλούσαν στο τηλέφωνο τον ασφαλιστή τους και του έλεγαν «Με είχες ανασφάλιστο τόσο καιρό?» Και όλοι εμείς καλούμαστε (και μάλλον αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό όπως φαίνεται)  να εξηγήσουμε στους πελάτες μας τα αυτονόητα! Πως δηλαδή είναι λάθος του συστήματος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κάλυψη!

Ακόμη περισσότερα όπως πληροφορούμαστε είναι τα προβλήματα (μάθαμε για χιλιάδες περιπτώσεις) που παρουσιάζονται στις διασταυρώσεις των υπολοίπων στοιχείων. Λανθασμένα ΑΦΜ και λάθη στις πινακίδες δημιουργούν ακόμη περισσότερα προβλήματα τα οποία καλούνται να διορθώσουν από πλευράς τους οι ασφαλιστικές εταιρείες που ενημερώνονται από την ΑΑΔΕ.

Ένα χάος σε όλη την αγορά! Κανείς από την αρμόδια υπηρεσία δεν σκέφτηκε πως πριν εφαρμοστεί στην πράξη η έκδοση των προστίμων θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής που να εντοπιστούν όλα τα πιθανά προβλήματα και οι αστοχίες του συστήματος? Μιλάμε για κοινή λογική! Κι όμως όχι! Και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων προβλημάτων, εικόνα αναξιοπιστίας για το κράτος και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και βέβαια (αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και περισσότερο) την δημιουργία διενέξεων μεταξύ ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και πελατών!

Κατά τα άλλα…..η αγορά ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγών με ένα μέτρο που έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τα πρόστιμα τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 1.000.000 (!!) θα αποσταλούν το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα σε όλους τους παραλήπτες. Να υπενθυμίσουμε πως το αρχικό πρόστιμο θα είναι στα 250€.

Δείτε εδώ με απλά λόγια για την διαδικασία επιβολής προστίμων σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα