Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018,

S&P: Δεν θα πλήξει την Qatar Insurance Company η διακοπή διπλωματικών σχέσεων του Κατάρ με κάποιες αραβικές χώρες

Επιβεβαίωσε το «Α» rating της Qatar Insurance Company η Standard & Poor’s ενώ διατήρησε το outlook σταθερό. Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε πως δεν αναμένει η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων διαφόρων αραβικών χωρών με τη Ντόχα, να πλήξουν την QIC.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το capital.gr, ο οίκος αξιολόγησης έδωσε έμφαση στο αναγνωρίσιμο brand της ασφαλιστικής εταιρείας του Κατάρ, η οποία έχει αναπτυχθεί ταχύτατα έξω από τα κεντρικά εδάφη της χώρας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις αγορές αντασφάλισης παγκοσμίως.

Αν και οι δραστηριότητες της Qatar Insurance Company είναι εκτεθειμένες λόγω των τιμών που επικρατούν στις παγκόσμιες αγορές, η S&P αναμένει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την τιμολογιακή της πειθαρχία.

Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι το risk-based κεφάλαιο της QIC θα παραμένει εξαιρετικά ισχυρό χάρη στην ενίσχυση των κεφαλαίων της το 2016 και μιας υβριδικής έκδοσης το 2017.

Το ευνοϊκό προφίλ ρίσκου υποστηρίζεται από το αρκετά διαφοροποιημένο και ρευστό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και την μέτρια έκθεσή της σε κινδύνους.

Η Standard & Poor’s αναφέρει πως δεν περιμένει η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων του Κατάρ με κάποιες αραβικές χώρες να πλήξουν την QIC, χάρη στην περιορισμένη έκθεση των δραστηριοτήτων της σε αυτές τις χώρες.

Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη σχετική δυναμική της ανταγωνιστικής και χρηματοοικονομικής της θέσης, κυρίως χάρη στο ισχυρό κεφάλαιο και τα κέρδη της.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από την επιβεβαίωση της αξιολόγησης της οικονομικής ισχύος μας. Ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει την επιτυχημένη παγίωση του αποτυπώματος της QIC παγκοσμίως και την αναμενόμενη συνεχή θετική επίδραση στην οικονομική μας πορεία όσο προχωράμε προς τα εμπρός», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της QIC, Khalifa Abdulla Turki al-Subaey.

Η Qatar Insurance Company, μαζί με τις θυγατρικές της, παρέχει ασφαλιστικές, αντασφαλιστικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες real estate και χρηματοοικονομικών συμβουλών.

Έχει αναπτύξει δραστηριότητες στο Κράτος του Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Σουλτανάτο του Ομάν, στο Κράτος του Κουβέιτ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία, στις Βερμούδες, στη Σιγκαπούρη, στην Μαλαισία και στη Μάλτα.

Στην Ευρώπη, δραστηριοποιείται μέσω της Qatar Insurance Company Europe LRD (QEL), η οποία με τη σειρά της έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα μέσω της QBrokers και της Nequs.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα