Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Munich Re: Οι φυσικές καταστροφές του 2018 κόστισαν 80 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν σε 80 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 χρόνων που ανέρχεται στα  41 δισεκατομμύρια δολάρια. δολαρίων, αλλά λίγο πάνω από τα μισά του περσινού ρεκόρ των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Munich Reinsurance Co.

Οι συνολικές οικονομικές απώλειες ανήλθαν σε 160 δισεκατομμύρια δολάρια, και πάλι πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, που κυμαίνεται στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κάτω από το ήμισυ των συνολικών ζημιών ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρατηρήθηκαν το 2017.

Τα πιο δαπανηρά γεγονότα ήταν οι δασικές πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές ύψους 12,5 δισ. δολαρίων και ο τυφώνας Michael με ασφαλισμένες απώλειες ύψους 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Καλιφόρνια «έζησε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία των ΗΠΑ», δήλωσε η Munich Re, συμπεριλαμβανομένων των δασικών πυρκαγιών του Νοεμβρίου, οι οποίες «κατέστρεψαν σχεδόν την μικρή πόλη Paradise» και την Woolsey Fire, η οποία προκάλεσε περίπου 4 δισ. Ζημίες στο Λος Άντζελες. Συνολικά, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια προκάλεσαν ζημιές ύψους 18 δισ. δολαρίων.

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι απώλειες από πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε με την έκθεση ο Ernst Rauch, επικεφαλής του κέντρου κλιματολογίας και γεωεπιστημών της Munich Re.

Οι τυφώνες στις Η.Π.Α. προκαλούν το ένα πέμπτο των συνολικών ζημιών παγκοσμίως, ενώ οι κυκλώνες παγκόσμια προκάλεσαν συνολικά ζημίες ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Η πιο σοβαρή καταιγίδα ήταν η Typhoon Jebi που προκάλεσε ασφαλισμένες απώλειες ύψους περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την καθιστά έναν από τους πιο ακριβούς τυφώνες στην ιστορία της Ιαπωνίας.

«Το 2018 είδε πολλές μεγάλες φυσικές καταστροφές με υψηλές ασφαλιστικές ζημίες», δήλωσε ο Torsten Jeworrek, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re. «Αυτές περιλαμβάνουν το ασυνήθιστο φαινόμενο των σοβαρών τροπικών κυκλώνων που χτύπησαν τόσο τις Η.Π.Α. όσο και την Ιαπωνία, αλλά και τις πυρκαγιές του φθινοπώρου που κατέστρεψαν μέρη της Καλιφόρνια».

Αντώνης Αντωνόπουλος 

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα