Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018,

Moody” s: Πιστωτικά θετική για την ΕΤΕ η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πιστωτικά θετική για την Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο οίκος Moody’s, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι η ΕΤΕ θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα αποπληρώσει τον ELA μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Όπως αναφέρει το Liberal.gr, μέσω της συναλλαγής η ΕΤΕ θα εισπράξει 718,3 εκατ. Ευρώ τα οποία θα δώσουν ώθηση στον δείκτη CET1 κατά περίπου 110 μονάδες βάσης και θα μειώσουν τη χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA).

Η συναλλαγή ακολουθεί μία σειρά κεφαλαιακών ενεργειών που έχει λάβει η ΕΤΕ για να υλοποιήσει την απομόχλευση του ισολογισμού της, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της βουλγαρικής θυγατρικής.

Η Εθνική θα διατηρήσει ποσοστό 25% στην Εθνική Ασφαλιστική, γεγονός που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει μία νέα συνεργασία με την EXIN και να συνεχίσει να ωφελείται από τις κερδοφόρες δραστηριότητες της ασφαλιστικής. Η πώληση θα οδηγήσει σε μείωση του ELA και ταυτόχρονα σε μείωση του χρηματοδοτικού κόστους, άρα και της κερδοφορίας.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα