Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018,

Lloyd’s: Στα $53 δισ. το κόστος μιας παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης

Το αστρονομικό ποσό των 53 δισ. δολαρίων θα κόστιζε μία μεγάλη, παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με όσα εκτιμά σε σχετική της έκθεση η Lloyd’s of London. Το οικονομικό κόστος μίας τέτοιας επίθεσης αναλογεί στις οικονομικές απώλειες μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής, όπως ο τυφώνας Sandy που έπληξε τις ΗΠΑ το 2012.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Liberal.gr, η έκθεση, την οποία συνέταξε η Lloyd’s σε συνεργασία με την εταιρεία πρόβλεψης κινδύνων Cyence, εξετάζει τις δυνητικές οικονομικές ζημιές από την υποθετική επίθεση χάκερς σε έναν πάροχο υπηρεσιών could και τις κυβερνοεπιθέσεις σε λειτουργικά συστήματα που διαθέτουν παγκόσμιοι κολοσσοί.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να υπολογίσουν τη δυνητική έκθεση σε ζημιές που σχετίζονται με κυβερνοπιθέσεις σε μία εποχή που οι επιθέσεις μέσω του διαδικτύου αλλά και το ενδιαφέρον για τον σχετικό κλάδο ασφαλίσεων αυξάνονται.
«Επειδή οτιδήποτε σχετίζεται με το διαδίκτυο είναι εικονικό, είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τι ακριβώς θα γίνει σε ένα μεγάλο συμβάν», δήλωσε στο Reuters η διευθύνουσα σύμβουλος της Lloyd’s of London, Inga Beale.

Το οικονομικό κόστος μιας υποθετικής επίθεσης σε πάροχο υπηρεσιών cloud ξεπερνά κατά πολύ τα 8 δισ. δολάρια που κόστισε παγκοσμίως η επίθεση «wannacry» τον περασμένο Μάιο, η οποία επηρέασε πάνω από 100 χώρες, σύμφωνα με την Cyence. Το οικονομικό κόστος συνήθως αφορά στη διακοπή των δραστηριοτήτων και στην επιδιόρθωση βλαβών στους υπολογιστές.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα