Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Kατέλαβε την αγορά της Βουλγαρίας η VIG

Ταχύτατα κινείται η Vienna Insurance Group (VIG) στην Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εποπτικών αρχών της χώρας οι δύο εταιρείες της VIG, Bulstrad και Bulstrad Life κατάλαβαν την πρώτη θέση στην ασφαλιστική αγορά της χώρας με συνδυασμένο μερίδιο 14,5%, και παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 84 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο κλάδος περιουσίας και ατυχημάτων της Bulstrad έγραψε παραγωγή περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 αποκτώντας το 12,7% του μεριδίου της αγοράς στο κλάδο γενικών ασφαλειών.

Στο κλάδο ζωής η Bulstrad έγραψε παραγωγή ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ αποκτώντας το 21,5% του μεριδίου της αγοράς.

Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Βουλγαρία

Με πληθυσμό 7,2 εκατομμύρια του οποίου η κατά κεφαλήν δαπάνη για ασφάλιστρα υπολογίζεται στα 150 ευρώ ανά έτος σε σύγκριση με τα 2.000 ευρώ της Αυστρίας, η δυναμική ανάπτυξης είναι τεράστια σημειώνει η VIG.

Η  VIG διαθέτει παρουσία σε 25 αγορές και ηγείται της Βουλγαρίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας, των χωρών της Βαλτικής και της Μακεδονίας όπως ονομάζει η Ευρώπη ή της FYROM όπως η Ελλάδα.

της Ελ. Ερμείδου

Πηγή: sofokleousin.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα