Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019,

ICAP Group – Σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εταιρικού τομέα το 2017 

Αύξηση πωλήσεων και διεύρυνση της κερδοφορίας κατέγραψε ο ελληνικός εταιρικός τομέας το 2017, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις των δημοσιευμένων ισολογισμών ενός σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων.

Η ανάλυση / μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP σε ένα μεγάλο δείγμα 10.319 εταιρειών (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών) με διαθέσιμους δημοσιευμένους ισολογισμούς και των δύο τελευταίων ετών, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση των μεγεθών. Κύριος στόχος ήταν η καταγραφή των οικονομικών τους επιδόσεων το έτος 2017.

Από τις εταιρείες αυτές οι 1.971 είναι βιομηχανικές, οι 3.376 εμπορικές, οι 3.493 εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ενώ 730 και 749 εταιρείες αντίστοιχα προέρχονται από τον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο. Τα μεγέθη των επιχειρήσεων αυτών για το 2017 συγκρίνονται με τα αντίστοιχα μεγέθη των ίδιων ακριβώς επιχειρήσεων για το 2016.

Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά: «Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφάνισε ελαφρά ανάκαμψη το 2017, τάση η οποία φαίνεται ότι συνεχίζεται και το 2018. Η θετική αυτή εξέλιξη αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του ελληνικού εταιρικού τομέα, ο οποίος με επιμονή και αποφασιστικότητα κατάφερε να βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά του, πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

»Από τα ενοποιημένα αποτελέσματα ενός μεγάλου δείγματος 10.319 ελληνικών επιχειρήσεων (όλες όσες έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς μέχρι σήμερα εκτός Τραπεζών-Ασφαλειών), διαπιστώνεται ότι ο εταιρικός τομέας κατέγραψε το 2017 αύξηση του κύκλου εργασιών και περαιτέρω διεύρυνση της κερδοφορίας του.

»Ειδικότερα, αύξηση κατά 10% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του συνόλου των εταιρειών, ανερχόμενος σε €116,96 δισ. Παράλληλα, οι συνεχείς προσπάθειες για καλύτερη διαχείριση του κόστους και συγκράτησης των δαπανών απέδωσαν για άλλη μια χρονιά θετικά αποτελέσματα, καθώς τα συνολικά λειτουργικά κέρδη διευρύνθηκαν κατά 26% περίπου. Περαιτέρω, το σύνολο των εταιρειών κατέγραψε το 2017 καθαρά (προ φόρου) κέρδηύψους €4,4 δισ. αυξημένα κατά 26% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

»Βελτιώσεις σημειώνονται και στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2018 των 153 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, με τον κύκλο εργασιών τους να σημειώνει αύξηση 9% και να διαμορφώνεται στα € 31,8 δισ., με τα λειτουργικά κέρδη να καταγράφουν αύξηση επίσης 9% και την καθαρή κερδοφορία να αυξάνεται κατά 25% και να διαμορφώνεται στα €957 εκατ.

»Είναι προφανές ότι οι γενικότερες εξελίξεις που επικρατούν και η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε χαμηλούς μεν, αλλά θετικούς ρυθμούς μεταβολής, επιδρούν θετικά στο ελληνικό “επιχειρείν”. Ωστόσο, μόνο η ταχεία ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας μέσω ενός επενδυτικού σοκ και κυρίως η διατήρηση αυτής σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά με ταυτόχρονη εξασφάλιση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό εταιρικό τομέα να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά του, δημιουργώντας μεγαλύτερες αναπτυξιακές προοπτικές».

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου: PR_Companies_economic_results_2017

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα