Τρίτη 23 Απριλίου 2019,

H Amazon ετοιμάζεται να μπει και στη βρετανική ασφαλιστική αγορά

Η νέα μεγάλη αγορά στην οποία ετοιμάζεται να εισέλθει η Amazon είναι η ασφαλιστική. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου βρίσκεται σε συνομιλίες με ασφαλιστικές εταιρείες στη Βρετανία. Αρχικά, επιδιώκει να τις βολιδοσκοπήσει για να δει αν είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους σε πλατφόρμα σύγκρισης τιμών. Το Reuters επικαλέστηκε υψηλόβαθμα στελέχη τριών μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, τα οποία ανέφεραν ότι συζητούν με την Amazon για τη δημιουργία ιστοτόπου παρουσίασης ασφαλιστικών προϊόντων.

Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να υποθέσει κανείς τι είδους ασφάλειες θα πωλούνται στον εν λόγω ιστότοπο. Από τις υπάρχουσες πλατφόρμες για σύγκριση των τιμών των ασφαλειών στη Βρετανία, οι πιο δημοφιλείς φαίνεται ότι είναι εκείνες που αφορούν την κάλυψη ζημιών στις κατοικίες, στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες. Αναλυτές της εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων Morningstar επισημαίνουν: «Η Amazon γίνεται ένα ολοένα και πιο οικείο εμπορικό σήμα για το νοικοκυριό με τα πακέτα που παραδίδει κατ’ οίκον και την παροχή υπηρεσιών, όπως την εγκατάσταση wi-fi και την παρακολούθηση των συστημάτων συναγερμού. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να μπει και στην αγορά ασφαλιστικών προϊόντων ζωής, περιουσίας και αυτοκινήτου». Βέβαια, το να δημιουργήσει δική της πλατφόρμα προφανώς και θα λειτουργήσει απειλητικά για τις υφιστάμενες στη Βρετανία, δεδομένης της προηγμένης τεχνολογίας της Amazon, της τεράστιας πελατειακής βάσης της και των πιστών της πελατών. Οι δύο πιο δημοφιλείς ασφαλιστικοί ιστότοποι σύγκρισης τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η comparethemarket.com και η CoCompare.com.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα