Τρίτη 21 Μαΐου 2019,

Groupama – Εμπλουτισμός της κάλυψης Assistance, με «Δεύτερη γνώμη Ιατρού»

Aπό 01/11/2018 οι ασφαλισμένοι με την κάλυψη Assistance της Groupama έχουν τη δυνατότητα για «δεύτερη γνώμη ιατρού» χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
Μέσω της παροχής αυτής, ο ιατρικός φάκελος του ασφαλισμένου θα παραλαμβάνεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, θα μεταφράζεται και θα προωθείται σε απόλυτα εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους σε διεθνή κλίμακα ιατρούς ή/και ιατρικές ομάδες για να γνωματεύσουν, παρέχοντας έτσι μία «δεύτερη γνώμη ιατρού».

 • O Ασφαλισμένος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσω κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρείας μπορεί να λάβει την υπηρεσία της Δεύτερης Ιατρικής Γνωμάτευσης.
 • Ο Ασφαλισμένος θα πρέπει να δημιουργήσει έναν Ιατρικό Φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ιατρικά έγγραφα που είναι αναγκαία για την εξέταση της πάθησής του από τον Αναγνωρισμένο Εξειδικευμένο Ιατρό και να τον αποστείλει με δαπάνες αποστολής πληρωτέες από την Εταιρεία.
 • Ο Ασφαλισμένος εξουσιοδοτεί την Εταιρεία και τους συνεργάτες της να :
  – έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιατρικές πληροφορίες που παρέχονται, προκειμένου να αναλυθεί η πάθηση,
  – διαβιβάζουν τον Ιατρικό Φάκελο στον Αναγνωρισμένο Εξειδικευμένο Ιατρό
  – διαβιβάζουν τον Ιατρικό Φάκελο σε μεταφραστές, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο,
  -προωθούν, κατόπιν ρητής αίτησής του, τα συμπεράσματα και τις συστάσεις της Δεύτερης Ιατρικής Γνωμάτευσης στο θεράποντα ιατρό του ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που ορίζεται από τον Ασφαλισμένο στο έντυπο συγκατάθεσής του,
  – επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό του ώστε να διευκολυνθεί η συλλογή ιατρικών πληροφοριών και εξετάσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του Ιατρικού Φακέλου.
 • Σε περίπτωση που η Εταιρεία καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητες πρόσθετες εξετάσεις πριν από την υποβολή του φακέλου για τη γνώμη ενός ειδικού, ο Ασφαλισμένος ενημερώνεται (τηλέφωνο, e-mail, ταχυδρομείο κ.λπ.) για τα πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται.
  Στην περίπτωση αυτή, ο Ασφαλισμένος μπορεί να κάνει ένα από τα εξής:
  -Να επικοινωνήσει με έναν ιατρό για συνταγογράφηση των συμπληρωματικών εξετάσεων, το κόστος των οποίων καταβάλλεται από τον ίδιο,
  -Να ενημερώσει την Εταιρεία ότι εγκαταλείπει τη διαδικασία, οπότε θα του επιστρέφεται ο ιατρικός φάκελος
 • Μετά την παραλαβή της γνωμάτευσης του Αναγνωρισμένου Εξειδικευμένου Ιατρού, η Εταιρεία ή οι συμβαλλόμενοι θα επικοινωνούν με τον Ασφαλισμένο και θα τον ενημερώνουν σχετικά με:
  – Τα συμπεράσματα της Δεύτερης Ιατρικής Γνωμάτευσης,
  – Την αποστολή του πλήρους Ιατρικού Φακέλου,
  – Τη διαθεσιμότητα της Εταιρείας για οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες γραφείου.

Τα έξοδα αποστολής του πλήρους Ιατρικού Φακέλου στον Ασφαλισμένο θα καταβάλλονται από την Εταιρεία.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα