Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018,

EY: Υποβάθμισε της προοπτικές ανάπτυξης της Τουρκικής ασφαλιστικής αγοράς

Υποβάθμιση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς της Τουρκίας έχουν προκαλέσει οι γεωπολιτικές αναταραχές και οι μακροοικονομικοί παράγοντες αναφέρει σε μελέτη της η EY με τίτλο «Emerging Markets Matter».

Η κρίση στο προσφυγικό και οι πολιτικές εντάσεις επανέφεραν στην Τουρκία τους κινδύνους που αντιμετώπιζε 18 μήνες πριν.

Πάντως παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο, η χώρα το 2015 σημείωσε ανάπτυξη 4% και κατάφερε να μπει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των ισχυρότερων αναδυομένων οικονομιών. Ωστόσο ο ρυθμός της ανάπτυξης της χώρας θα επιβραδυνθεί στο τρέχον έτος.

Ο κλάδος ασφαλειών αναμένεται να γράψει ανάπτυξη 8% μέχρι το 2020 με τις ξένες ασφαλιστικές που έχουν εισέλθει στην χώρα  να κατέχουν τα 2/3 της παραγωγής του κλάδου γενικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της  EY η ασφαλιστική αγορά της Τουρκίας αναμένει χαμηλότερη ανάπτυξη με τα επίπεδα κινδύνου να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή : sofokleousin.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα