Δευτέρα 20 Μαΐου 2019,

Ζητείται και απορρίπτεται διετής παράταση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Όχι ένα αλλά δύο χρόνια παράταση έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Εθνική Τράπεζα για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το αίτημα έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Com), καθώς η αρχική ημερομηνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα που έχει ήδη καταθέσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, για παράταση όχι μόνο για μία αλλά για δύο χρονιές, έχει υποβληθεί με το σκεπτικό ότι η επόμενη χρονιά (το 2019) είναι χρονιά εκλογών, επομένως δεν θα υφίσταται ένα κλίμα πολιτικής σταθερότητας ώστε να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμες κινήσεις, ενώ επιπλέον το κλίμα στις διεθνείς αγορές παρουσιάζει αναταράξεις και δεν κρίνεται ευνοϊκό για οποιαδήποτε λήψη αποφάσεων και κινήσεων.

Σημειώνεται ότι στο αίτημα παράτασης για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν γίνεται καμία αναφορά στον σχεδιασμό για την πώληση, δηλαδή εάν θα επιχειρηθεί εκ νέου η διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή ή θα ακολουθηθεί η εναλλακτική της δημόσιας εγγραφής.

Η δεύτερη επιλογή πάντως όχι μόνο βρίσκεται στο τραπέζι μετά την αποτυχημένη δεύτερη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Gongbao, αλλά ενδεχομένως θα αποτελέσει και τη μοναδική στρατηγική για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleousin.gr η DG Comp απέρριψε το αίτημα της Εθνικής για την εν λόγω παράταση, εντείνοντας τις πιέσεις για πώληση της Ασφαλιστικής.

Υπενθυμίζεται πως μετά από παλινωδίες, άστοχες επιλογές και διαγωνισμούς για την πώληση της εταιρείας διοίκηση και εργαζόμενοι συντάχθηκαν για πρώτη φορά στην ίδια πλευρά με στόχο – όπως σημείωναν – να προστατεύσουν την εταιρεία από δημοσιεύματα και σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, όπως τονίζουν, θεωρούν ωστόσο ότι η πρόταση για παράταση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα απορριφθεί.

Ως εκ τούτου, οι αρχές του 2019 αναμένονται ιδιαίτερα έντονες, καθώς η διοίκηση της τράπεζας θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες από «μηδενική βάση», είτε να προκριθεί το σενάριο της εναλλακτικής δημόσιας εγγραφής.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα