Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

DARAG: Πάει για νέα deals το 2019

της Ελενας Ερμείδου για το insuranceworld.gr

24 συναλλαγές έκλεισε  η DARAG και πάει για περισσότερες με ταυτόχρονη ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Η ‘κίνηση’ της στην αγορά των run 0ff βελτιώνεται με την είσοδο των νέων κεφαλαίων από την Aleph Capital & Crestview Partners ύψους 260 εκατ. ευρώ.

Η DARAG δηλώνει έτοιμη για τα επόμενα της βήματα, κάνοντας χρήση της τεχνογνωσίας της και της εδραιωμένης παρουσίας, αλλά και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα αναδυθούν σύντομα στην Ευρώπη.  Δηλώνει σίγουρη και για την αγορά των ΗΠΑ, αν και τα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της είναι διαφορετικές από εκείνα της Ευρώπης.

Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ωστόσο η αγορά έχει διαφορετικές δομές με διαφορετικές δυναμικές, όπως τονίζει σε συνέντευξη του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της DARAG σε ξένο μέσο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί μεσίτες με παρουσία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι η DARAG λίγες ημέρες πριν μέσω της κοινοπραξίας SOBCDARAG, (συμφωνία με την SOBC Sandell) ολοκλήρωσε την πρώτη της συναλλαγή στις ΗΠΑ, αυτή της   Peachtree Casualty Insurance, δίνοντας τα πρώτα διαπιστευτήρια.

Επί της παρούσης η παρουσία της δεσπόζει στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται νέα της κίνηση λίαν συντόμως και κλείσιμο νέων συναλλαγών μέσα στο 2019 που θα αφορούν σε μεταφορές χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την DARAG το ενδιαφέρον για Run Off και απελευθέρωση κεφαλαίων στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλο

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα