Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019,

Cyber ​​Attack στην ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Saipem

Η ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών Saipem SpA εξακολουθεί να αξιολογεί το εύρος και τον αντίκτυπο της διαδικτυακής επίθεσης που στόχευσε τους servers της στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Mauro Piasere επικεφαλής στον ψηφιακό τομέα και στην καινοτομία της εταιρείας.

«Διατηρούμε κλειστούς τους servers για να καταλάβουμε τι συνέβη», δήλωσε ο Mauro Piasere. «Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατό, μιας και ως σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να διέρρευσαν».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Μιλάνο δήλωσε την Τρίτη ότι περίπου 400 διακομιστές χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής επίθεσης που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. Η προέλευση και οι αιτίες της επίθεσης παραμένουν ασαφείς, είπε.

Ο Piasere δήλωσε ότι οι servers στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία χτυπήθηκαν σκληρότερα, ενώ η μόνη επίθεση στην Ευρώπη ήταν στο Aberdeen της Σκωτίας, όπου η εταιρεία απασχολεί λιγότερους από 30 ανθρώπους.

«Δεν είναι ακόμα σαφές από πού προέκυψε η επίθεση ή ποιος ήταν πίσω από αυτήν», είπε ο Piasere. Ο Stefano Zanero καθηγητής στο Ιταλικό πανεπιστήμιο Politecnico di Milano δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία και η Μέση Ανατολή γενικά είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που μπορεί να προσελκύσει οικονομική κατασκοπεία για συλλογή πληροφοριών ή ακόμη και σε ένα ακτιβιστικό επεισόδιο».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα