Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Όχι στην προσφορά αποζημίωσης της Boeing από τις οικογένειες θυμάτων

15 οικογένειες από την Κένυα, που είχαν συγγενείς στην μοιραία πτήση του Boeing 737 που συνετρίβη το Μάρτιο λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή του, απέρριψαν την πρόταση της Boeing για αποζημίωση. Οι οικογένειες ενωμένες είναι αποφασισμένες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις μέσω της δικαστικής οδού. Η εταιρεία βέβαια αναφέρει η πρόταση που έκανε είναι υψηλότερη από την αποζημίωση που θα προκύψει δικαστικά.

“Μέχρι τώρα οι πελάτες μας απέρριψαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό” αναφέρει σχετικά ο δικηγόρος Irungu Kangarta, επισημαίνοντας ότι “η εταιρεία προσπάθησε δύο φορές να προχωρήσει σε διακανονισμό με τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα υπάρξει διεκδίκηση αποζημίωσης, όσον αφορά την Ethiopean Airways.”

Δεκάδες είναι οι αγωγές που έχει δεχθεί η Boeing για δύο συντριβές στα 737 Max jet. Οι συγγενείς των επιβατών στην Lion Air 737 Max που συνετρίβη στην ακτή της Ινδονησία προχώρησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ωστόσο στην περίπτωση της Ethiopian Airlines η εξέλιξη ήταν διαφορετική, με τις οικογένειες να αναμένουν περισσότερα στοιχεία για το δυστύχημα.

Η Boeing είναι πρόθυμη να προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πολλών ετών ώστε να βοηθήσει τις οικογένειες που επλήγησαν σοβαρά από τις δύο συντριβές των 737 Max αεροσκαφών.

Μην ξεχνάμε ότι συνολικά έχασαν τη ζωή τους 346 άτομα.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα