Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019,

Χιλιάδες δανειολήπτες υπέγραφαν ασφάλιση αυτοκινήτου εν αγνοία τους

Η Wells Fargo & Co θα αποζημιώσει με τουλάχιστον 386 εκατομμύρια δολάρια τους πελάτες της, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι κατά τη λήψη δανείου για την αγορά αυτοκινήτου υπέγραφαν και για την ασφάλιση του, που δεν ήθελαν ούτε χρειάζονταν.

Ο προτεινόμενος διακανονισμός προτάθηκε την Πέμπτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Santa Ana της Καλιφόρνια και απαιτεί την έγκριση του δικαστή.

Η National General Insurance Co θα πληρώσει επιπλέον 7,5 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη συνολική αποζημίωση των πελατών στα 393,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Wells Fargo αρνήθηκε την παράνομη πράξη, αλλά δήλωσε ότι αποφάσισε να αποφύγει τους κινδύνους, το κόστος και τις αντιδικίες.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Wells Fargo αποκάλεσε την υπόθεση ως «ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν τα πράγματα σωστά για τους πελάτες».»Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε εξατομικευμένες επιστολές σε πελάτες που καθορίζουν σαφώς το ποσό αποκατάστασης που τους οφείλεται, καθώς και έναν έλεγχο για το ποσό αυτό», πρόσθεσε.

Η Wells Fargo προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μετά από τον Σεπτέμβριο του 2016 και μια σειρά σκανδάλων για το πώς αντιμετωπίζει τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης των περίπου 600.000 δανειοληπτών. Ο διακανονισμός της Πέμπτης καλύπτει τους πελάτες της Wells Fargo που χρεώθηκαν με την αυτόματη ασφάλιση αυτοκινήτου μεταξύ 15 Οκτωβρίου 2005 και 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα