Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

«Φρένο» από τις τράπεζες στην πλήρη άρση των capital controls

Όχι στην άρση των capital controls λένε η Τράπεζα της Ελλάδος και οι τραπεζίτες στη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής εν όψει του επικείμενου νόμου Κατσέλη και της προεκλογικής περιόδου.

Παρά το ότι οι περιορισμοί στην κεφαλαιακή διακίνηση σχετικά με τη δυνατότητα αναλήψεως μετρητών και το εύρος των επιτρεπόμενων συναλλαγών για τις επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, οι δισταγμοί στον κύκλο των τραπεζιτών παραμένουν λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, αλλά και την απρόβλεπτη πορεία του νόμου Κατσέλη.

Θέμα της συζήτησης της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των επικεφαλής των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών και της Attica Bank ήταν κατά πόσο ενδείκνυται στην παρούσα φάση η κατάργηση του ορίου 4.000 ευρώ το δίμηνο στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Αποφασίστηκε να μη γίνει κάποια αλλαγή προς το παρόν καθώς οι τραπεζίτες απεύχονται οποιοδήποτε κλυδωνισμό στη σταθερότητα και στην εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Αντώνης Αντωνόπουλος 

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα