Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019,

“Φεύγουν” τα χαρτοφυλάκια με τις δεσμευμένες προμήθειες για χρέη στην Ασπίς Πρόνοια

Συνολικά πάνω από 20 αγωγές έχει κερδίσει η εκκαθάριση των Ασπίς Πρόνοια και C.V, που αφορούν μεταξύ άλλων και πέντε μεγάλα πρακτορεία ασφαλειών για “φέσια” που είχαν αφήσει στις εταιρίες του ομίλου, μετά το λουκέτο της Ασπίς το 2009 και μετέπειτα της Commercial Value.

Σε συνέχεια αυτών των αγωγών, όπως γράψαμε την περασμένη Πέμπτη, η εκκαθάριση των εταιριών αυτών προχώρησε σε κατασχέσεις σε χέρια τρίτων, “αγγίζοντας” τις προμήθειες που λαμβάνουν τα πρακτορεία αυτά, σήμερα, από χαρτοφυλάκια που διατηρούν σε διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες.

Μετά από την κίνηση αυτή των εκκαθαριστών, τώρα τα πρακτορεία αυτά προσπαθούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε αυτά και ήδη, όπως λένε οι πληροφορίες μας, επιχειρούν να μεταφέρουν τα χαρτοφυλάκια αυτά σε άλλους “καθαρούς” κωδικούς.

Όπως μας επισημαίνουν γνώστες της αγοράς και αυτών των διαδικασιών, αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα εκτός και αν υπάρχει και συνεργασία των ασφαλιστικών εταιριών.

Άρα, μας τόνισαν, είναι θέμα και επόπτη να ενημερωθεί για την κίνηση των εκκαθαριστών και να ελέγξει τις περιπτώσεις στις οποίες έχει γίνει δέσμευση των προμηθειών, ώστε να μην αποδυναμωθούν τα χαρτοφυλάκια αυτά και άρα τα έσοδα της εκκαθάρισης από τις κατασχέσεις σε χέρια τρίτων.

Τουλάχιστον, μας επισήμαναν, είναι μία σωστή κίνηση που πρέπει να γίνει μετά την αδράνεια το 2009 και την “ασυλία” σε όσους είχαν τότε τις ευθύνες για αυτά τα τεράστια χρέη.

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα