Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019,

παραβίαση, ασφάλεια, προσωπικά δεδομένα, βιομηχανίες, cyber insurance

Υπόθεση υποκλοπών Dark Overlord

Μία ομάδα Χάκερς πίσω από το όνομα The Dark Overlord ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει αρχεία που σχετίζονται με ασφαλιστικές αξιώσεις από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι κλεμμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν αρχεία που έχουν κλαπεί από έναν μικρό ασφαλιστικό πάροχο που εργάστηκε μαζί με μεγαλύτερους παρόχους, όπως οι Hiscox και Lloyd’s του Λονδίνου. Στην υπόθεση υποκλοπών εμπλέκεται  και η δικηγορική εταιρεία Blackwell Sanders Peper Martin, σήμερα αποκαλούμενη ως Husch Blackwell.Αρχικά, οι χάκερς δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία για να προκαλέσουν ταραχή γύρω από τις θεωρίες συνωμοσίας των 9/11. Αλλά στη συνέχεια οι Dark Overlord δήλωσαν στο Forbes ότι σκοπός τους είναι να γεμίσουν το πορτοφόλι τους με bitcoins. Μάλιστα προσκαλούν την οργάνωση Isis, al-Qaeda  και άλλα κράτη να υποβάλλουν τις προσφορές τους διαδικτυακά.

Η ομάδα Dark Overlord έχει πραγματοποιήσει προσπάθειες εκβιασμού σε στούντιο που συνεργάζεται με το Netflix το 2017 και πολλές άλλες εις βάρος ιδιωτικών επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, κυκλοφόρησε μια επιλογή από έγγραφα σαν teaser για το τι πρόκειται να δημοσιευτεί εάν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις του.

Στο Pastebin, ο Dark Overlord δήλωσε ότι είχαν αποκτήσει 18.000 έγγραφα, πολλά από τα οποία σχετίζονταν με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Και την προηγούμενη Τετάρτη, οι χάκερς άρχισαν να δημοσιεύουν συνδέσμους στο Twitter και στο Pastebin. Μέχρι στιγμής, τα διαρρεύσαντα έγγραφα φαίνονται αβλαβή, αλλά οι χάκερς διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πιο χυδαίες πληροφορίες.

«Αυτό που θα απελευθερώσουμε είναι η αλήθεια. Η αλήθεια για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εγκλήματα στην πρόσφατη ιστορία που περιβάλλεται από μυστήριο με ελάχιστη διαφάνεια και όχι πολλές απαντήσεις», έγραψε η ομάδα των χάκερς.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Hiscox δήλωσε ότι η διαρροή σχετίζεται με την παραβίαση του συστήματος της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας που συνεργάστηκε με την Hiscox. «Τα συστήματα της δικηγορικής εταιρείας δεν συνδέονται με την υποδομή και τα συστήματα της Hiscox που δεν επηρεάστηκαν από αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Hiscox. Ένας εκπρόσωπος των Lloyd’s του Λονδίνου δήλωσε ότι τα συστήματά του δεν είχαν παραβιαστεί αλλά ότι όπως και με το Hiscox, η διαρροή συνδέθηκε με την προηγούμενη επίθεση.

Αντωνόπουλος Αντώνης 

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα