Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018,

Υπο την απειλη κατασχέσεων εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές λόγω του ότι δεν στάθηκε δυνατόν να τακτοποιήσουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος. Η προθεσμία πληρωμής εξέπνευσε στις 31/7 και μέχρι στιγμής το ποσοστό των διαμεσολαβητών που δεν μπόρεσαν να είναι συνεπής είναι μεγάλος.

Μιλήσαμε με αρκετούς συναδέλφους οι οποίοι μας δήλωσαν πως οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις  σε συνδυασμό με την χαμηλή παραγωγικότητα του τελευταίου 2μήνου αλλά και τις ήδη υπέρογκες εισφορές ΕΦΚΑ δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην ρευστότητα των γραφείων τους.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά στην τραγική οικονομική κατάσταση αλλά και στον φόβο των κατασχέσεων που πρακτικά σημαίνει πως δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι αρμόδιες ΔΟΥ προχωρούν σε εκατοντάδες εντολές κατασχέσεων προς τις τράπεζες καθημερινά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όταν ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει καταφέρει να εξοφλήσει την δόση του και δεν έχει άμεσα διακανονίσει το υπόλοιπο η τράπεζα μπορεί το αργότερο έως 30 μέρες μετά να δώσει εντολή για κατάσχεση του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών του. Για να ξεμπλοκαριστούν έπειτα οι λογαριασμοί θα πρέπει να προχωρήσει σε μία ιδιαίτερα μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία (πληροφορίες λένε πως χρειάζονται τουλάχιστον 15 μέρες για να γίνει άρση της κατάσχεσης των λογαριασμών) προκειμένου να διακανονίσει το υπόλοιπό του και να συνεχίσει να λειτουργεί από πλευράς ρευστότητας την επιχείρησή του.

Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην περίπτωση που έχει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν μπόρεσε να «τακτοποιήσει» είναι να διακανονίσει αυτό το υπόλοιπο σε δόσεις και βέβαια να είναι συνεπής στην πληρωμή αυτών.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα