Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019,

Τρεις μεγάλες ΕΠΥ στον φιλικό διακανονισμό

του Νίκου Σακελλαρίου

Ανοίγει από την πλευρά της ΕΑΕΕ, η περίπτωση της εισόδου ΕΠΥ στην διαδικασία του φιλικού διακανονισμού-  μετά και τις συναντήσεις  των δύο πλευρών τις τελευταίες ημέρες-γεγονός που θα βοηθήσει την ομαλοποίηση της αγοράς ως προς τα ασφάλιστρα και τις καλύψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του I.W,  υπάρχουν 3 μεγάλες ΕΠΥ (με συνολικό στόλο που ξεπερνά τα 100.000 αυτοκίνητα) που ενδιαφέρονται να γίνουν αποδεκτές στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Εάν γίνει αυτό, τότε θα έχουν μειωθεί οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρίες , στις ΕΠΥ και στους καταναλωτές.  Μέχρι σήμερα, ο ασφαλισμένος σε κάποια ΕΠΥ επαφίονταν στην περίπτωση ατυχήματος στην καλή θέληση της άλλης εταιρείας ενώ ο ασφαλισμένος στην ασφαλιστική δεν ήταν καθόλου σίγουρος εάν θα μπορούσε να αποζημιωθεί από την ΕΠΥ.

Ουσιαστικά, το μοναδικό κριτήριο επιλογής των ΕΠΥ ήταν το χαμηλό ασφάλιστρο. Πλέον οι ασφαλισμένοι στις ΕΠΥ  που θα μπουν στον φιλικό διακανονισμό θα μπορούν να επιλέγουν και τις παροχές της εταιρείες τους ενώ σαφέστατα θα είναι ευκολότερη και η αποζημίωση των άλλων.

Πηγή: insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα