Κυριακή 22 Ιουλίου 2018,

Τρία σενάρια για την Εθνική Ασφαλιστική

Τρία σενάρια φαίνεται πως εξετάζει ο νέος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής EXIN σε ό,τι αφορά το μέλλον της εταιρείας, αλλά και το πώς θα τοποθετηθεί στην αγορά σε σχέση με την AIG, επίσης εταιρεία συμφερόντων του ιδίου μετόχου.

Το πρώτο προβλέπει ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχίσει την πορεία της ως έχει. Θα κινηθεί δηλαδή εκ του παραλλήλου με την AIG, διατηρώντας το δικό της στίγμα.

Το δεύτερο, το οποίο δείχνει να έχει συζητηθεί περισσότερο, προβλέπει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, προκειμένου η EXIN να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο και φυσικά ισχυρότερο σχήμα στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και να εξασφαλίσει σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Το τρίτο υπό εξέταση σενάριο, που φαίνεται να μην έχει δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, προβλέπει τη διατήρηση και των δύο εταιριών ως ανεξάρτητων σχημάτων, με την Εθνική Ασφαλιστική να διατηρεί υπό τη σκέπη της το σύνολο της λιανικής και των δύο εταιρειών και την AIG να εξειδικεύεται στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων B2B, να απευθύνεται δηλαδή στο χώρο των επιχειρήσεων με τα ανάλογα προγράμματα.

Το ποια τελικά εναλλακτική στρατηγικής θα ακολουθήσει ο μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής εκτιμάται ότι θα αποφασιστεί μετά και την τοποθέτηση του νέου CEO στην εταιρεία, ώστε να ληφθεί υπόψη και η δική του θέση, μια και αυτός τρέξει το όλο project.

Πηγή: www.insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα