Τρίτη 21 Μαΐου 2019,

Το Black Friday 2018 στην Ελλάδα. Τι λένε τα νούμερα;

Το Black Friday πέφτει φέτος στις 23 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Picodi.com, το 36% των αγοραστών θα συμμετάσχει στην γιορτή των προσφορών και εκπτώσεων, ενώ το 77% εξοικονομεί ήδη χρήματα ειδικά για τις Black Friday αγορές.

Την παραμονή των μεγαλύτερων εκπτώσεων του έτους – «Black Friday», οι αναλυτές του Picodi.com πραγματοποίησαν μία έρευνα. Στην έρευνα αυτή που διοργανώθηκε φέτος στις 25-31 Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος οι λάτρεις των προσφορών και ψώνιων μέσω διαδικτύου. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δείχνουν τι μπορείτε να περιμένετε από τη φετινή έκδοση του Black Friday. Από την αναφορά θα μάθετε, μεταξύ άλλων αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τις εκπτώσεις στα καταστήματα; Πως βλέπουν το Black Friday οι καταναλωτές; Ή πόσο σκοπεύουν να ξοδέψουν οι κάτοικοι της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Black Friday;

Αναμονή μεγάλων εκπτώσεων

Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επωφεληθεί από τις εκπτώσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια του Black Friday. Αυτό το αποτέλεσμα είναι το επακόλουθο των τελευταίων
χρόνων, όπου στο τέλος Νοεμβρίου μπορούσατε να αποκτήσετε ρούχα, ηλεκτρονικά ή παπούτσια σε πολύ ελκυστικές τιμές. Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το Black Friday επηρεάζεται επίσης από πολυάριθμες δραστηριότητες μάρκετινγκ που πραγματοποιούνται τόσο από γνωστές, μεγάλες εταιρείες όσο και από τους μικρότερους λιανοπωλητές Πριν από 4 χρόνια ακόμη όλοι μιλούσαν για τις ασυναγώνιστες εκπτώσεις που είχαν μέρος στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια άλλη πτυχή του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για το Black Friday στην χώρα των Αρχαίων Θεών είναι το γεγονός ότι το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως εξοικονομεί χρήματα ειδικά για τα Black Friday ψώνια. Το 6% είναι πρόθυμοι να πάρουν το αγαπημένο τους προϊόν σε δόσεις, ενώ το υπόλοιπα 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορέσει να κάνει μεγαλύτερα ψώνια.

ΤΟ BLACK FRIDAY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αγορές το Black Friday – πως και πόσο αγοράζουμε;

Σύμφωνα με το Picodi, το 38% των καταναλωτών αγοράζει παρορμητικά κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής, ενώ το 62% παραγγέλνει έχοντας ήδη προγραμματίσει αυτό που πραγματικά θέλει να αγοράσει. Όσον αφορά τον αριθμό των προϊόντων που θα αγοράσουμε;
Το 37% ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα αγοράσει 2-3 προϊόντα, ενώ το 37% ενδιαφέρεται να αποκτήσει 5 ή παραπάνω καινούρια προϊόντα.

Το Black Friday δίνει αρχή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγεννιάτικων αγορών. Σύμφωνα με την έρευνά μας μόνο το 18% των καταναλωτών θα αγοράσει δώρα για τους αγαπημένους τους. Η πλειοψηφία (63%) θα κάνει δώρο στους εαυτούς τους, ενώ το 39% των αγοραστών θα πάρει προϊόντα για το σπίτι.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Οι εκπτώσεις του Black Friday είναι ψεύτικες;

Κάθε χρόνο αμέσως μετά το Black Friday εμφανίζονται νεά πως οι εκπτώσεις ήταν μηδαμινές και υπήρχαν αποκλειστικά για σκοπούς μάρκετινγκ. Παρ’όλα αυτά το 71% των ερωτηθέντων
δήλωσε ότι μπορούσε να βρει πραγματικές εκπτώσεις στην τεράστια γκάμα τωνΠροσφορών Black Friday. Μονάχα το 29% θεώρησε ότι οι προσφορές και οι εκπτώσεις δεν είναι αληθινές και δεν αξίζουν τον κόπο. Σύμφωνα με τις περσινές στατιστικές του Picodi το μέσο ποσοστό έκπτωσης στα καταστήματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής έφτασε το 53%.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Ποιος και για πόσο αγοράζει κατά τη διάρκεια του Black Friday;

Για να απαντήσουμε στην παραπάνω ερώτηση, πήραμε τα στατιστικά αποτελέσματα από την περσινή έρευνα και τα συγκρίναμε με τον αριθμό επισκέψεων στην σελίδα μας μια κανονική ημέρα και την ημέρα του Black Friday. Παρατηρήσαμε εντυπωσιακές αυξήσεις στον αριθμό των επισκέψεων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον για το Black Friday βρέθηκε στις ομάδες 18-24 και 25-34: Παρατηρήσαμε αντιστοίχως 2708% και 2299% περισσότερους χρήστες από μια κανονική Παρασκευή.

Όσον αφορά το φύλο, τα στοιχεία της έρευνας του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι
οι άνδρες θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα κατά μέσο όρο από ό, τι οι γυναίκες – 244 και 205 ευρώ αντίστοιχα. Μεταξύ των επιλεγμένων συσκευών κατά τις Black Friday αγορές, κυριαρχούν οι υπολογιστές (50%).

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Πηγή: picodi.com

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα