Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

Το νέο αφεντικό των Lloyd’s απολογείται για τα «απαράδεκτα» αποτελέσματα!

Όπως μεταδίδει το cityam.com, ο νέος διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s του Λονδίνου στην πρώτη δημόσια ομιλία του ζήτησε συγνώμη για την απαράδεκτη απόδοση στις ασφαλιστικές αγορές και παρουσίασε ένα σχέδιο για να επαναφέρει τον όμιλο σε τροχιά ανάπτυξης. Ο John Neal, ο οποίος προσχώρησε πριν από τέσσερις μήνες στους Lloyd’s από την QBE, ανέλαβε την θέση και την ευθύνη με φόντο τα φτωχά αποτελέσματα των Lloyd’s, που άγγιζαν τα 2δις£  το 2017 σε απώλειες.

«Δεν είναι αυτό που θέλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Neal, «η θέση μας είναι στην πρώτη γραμμή, ορίζοντας τους στόχους που θα ακολουθούν οι υπόλοιποι της αγοράς και όχι εμείς να τρέχουμε να προλάβουμε τους άλλους.». «Για έναν οργανισμό του βεληνεκούς των Lloyd’s, τα πρόσφατα αποτελέσματα – όπως είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε όλοι – είναι απαράδεκτα», είπε. «Ανέλαβα αυτή τη θέση με έναν απλό στόχο: να διαβεβαιώσω ότι δεν θα ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση».

Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, ο Neal ανέφερε ότι οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν την εξάλειψη του κόστους αναδοχής, ώστε να καταστεί η αγορά πιο ανταγωνιστική, να συνεχιστεί η μετάβαση στην ηλεκτρονική αναδοχή και να γίνει καλύτερη χρήση των εναλλακτικών κεφαλαίων.

Ο Neal δεσμεύθηκε ακόμη, για μια «νέα γεωγραφική εστίαση» με στόχο η εταιρεία να επικεντρωθεί σε αναπτυγμένες αγορές με δυνατότητες επέκτασης, όπως οι ΗΠΑ, και για ευκαιρίες στην Ευρώπη μέσω της νέας θυγατρικής στις Βρυξέλλες. Επίσης, στόχο πλέον θα αποτελούν και οι αναδυόμενες αγορές «όπου μπορούμε να δούμε την καλύτερη απόδοση της επένδυσής μας».

Ο Neal προσβλέπει οι Lloyd’s να γίνουν η πιο εξελιγμένη τεχνολογικά ασφαλιστική αγορά για εμπορική εταιρική και εξειδικευμένη αντασφάλιση. Ταυτόχρονα, εξανήγγειλε μια σειρά επαφών με νέα στελέχη τις προσεχείς εβδομάδες καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας κορυφαίας ομάδας.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα