Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019,

Το ηλεκτρικό λεωφορείο eCitaro από τη Mercedes είναι γεγονός

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του είδους αποκτά την ηλεκτρική του εκδοχή που θα δούμε να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους από τα τέλη κιόλας της τρέχουσας χρονιάς.

Το Citaro της Mercedes είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα οχήματα στον κόσμο των συγκοινωνιών έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει το άτυπο εμπορικό ορόσημο των 50.000 μονάδων. Σήμερα, η γερμανική εταιρεία έρχεται να παρουσιάσει την ηλεκτρική του εκδοχή, το eCitaro, το οποίο μέσα στο 2018 θα μπει στην παραγωγή.

Την ισχύ στο eCitaro που παρουσιάστηκε πριν λίγες ώρες παρέχει ο δοκιμασμένος άξονας με τον κωδικό ZF AVE 130 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να βρίσκονται μέσα στους τροχούς. Η ισχύς τους δε ανέρχεται στους 2 x 170 ίππους και η ροπή στα 2 x 485 Nm παρέχοντας πολύ καλές επιδόσεις και, προπάντων, άμεση απόκριση ακόμα και με πλήρες φορτίο.

Η αποθήκευση της ενέργειας πραγματοποιείται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου 243 kWh (σ.σ.: εκτιμώμενη τιμή), οι οποίες είναι «μοιρασμένες» σε 10 συστοιχίες των 25 kWh. Εκτός από δύο συστοιχίες που βρίσκονται στην οροφή, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες στο πίσω μέρος του οχήματος. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, άλλες δύο ή τέσσερις μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του eCitaro.

Με το μέγιστο πλήθος των δέκα μονάδων μπαταριών, το eCitaro ζυγίζει περίπου 13,44 τόνους. Σε συνδυασμό με το συνολικό επιτρεπόμενο βάρος των 19,5 τόνων, το ηλεκτρικό λεωφορείο της Mercedes έχει ωφέλιμο φορτίο 6 σχεδόν τόνων ή περίπου 88 επιβάτες. Το eCitaro επιτυγχάνει, σύμφωνα με τη Mercedes, ένα εύρος αυτονομίας περίπου 150 χλμ. το καλοκαίρι, ενώ υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να εκτελέσει τα μεταφορικά του καθήκοντα έως και για 250 χλμ. χωρίς φόρτιση._Χ.Α.

Πηγή: 4troxoi.gr
Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα