Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

αυτοκίνητο

Τον Σεπτέμβριο το τελικό «ξεκαθάρισμα» για τα ανασφάλιστα ΙΧ – Τρίτη και… φαρμακερή διασταύρωση

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μπάχαλο που προκλήθηκε με τα ανασφάλιστα οχήματα, εξαιτίας των λανθασμένων στοιχείων στα οποία βασίστηκε η πρώτη διασταύρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», η ΑΑΔΕ προχώρησε στα μέσα Ιουλίου σε άτυπη νέα διασταύρωση, με βάση τις ανανεωμένες λίστες των ασφαλιστικών εταιρειών και των συναρμόδιων φορέων (υπουργείο Μεταφορών, Περιφέρειες, Αστυνομία)., η οποία έδειξε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα φθάνουν τα 457.000, έναντι 1.150.000 στην πρώτη διασταύρωση. Ωστόσο, δεν πρόκειται να σταλούν ακόμα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων, γιατί προβλέπεται να ακολουθήσει τρίτη επικαιροποίηση της λίστας τον Σεπτέμβριο. Πάντως, ο θόρυβος που προκλήθηκε είχε ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς μέσα σε έναν μήνα, από τα τέλη Ιουνίου, τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών δείχνουν ότι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά 413.000 αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Όσοι εντοπιστούν στην τρίτη διασταύρωση να έχουν ανασφάλιστα οχήματα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, που ανέρχονται σε:

• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και

• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Πριν από την αποστολή των ειδοποιητηρίων θα γίνει ειδική καμπάνια ενημέρωσης των υπόχρεων τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα