Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

Τι είναι η Ασφάλεια Απαγωγής και Λύτρων;

Η ασφάλιση για απαγωγές και λύτρα είναι μια ειδική κάλυψη εγκλήματος που προστατεύει τον ασφαλισμένο από τις οικονομικές απώλειες που προκύπτουν όταν απειλείται με απαγωγή, εκβίαση ή παράνομη κράτηση στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Οι μεσίτες της HUB International αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου 15.000 περιστατικά απαγωγής και πληρωμής λύτρων ανά τον κόσμο κάθε χρόνο, οδηγώντας σε περίπου μισό δισεκατομμύριο αμερικανικών δολαρίων να καταβάλλονται στους εγκληματίες για λύτρα.

Η εταιρεία αναφέρει: «Εάν τα κοντινά σας πρόσωπα και στελέχη της εταιρείας σας ταξιδεύουν επανειλημμένως, ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Και αν συμβεί κάποιο γεγονός, το κόστος για τον οργανισμό σας μπορεί να είναι σημαντικό – ακόμα και αν δεν πληρωθούν λύτρα. Για να διασφαλιστεί ότι στελέχη σας, κοντινοί σας άνθρωποι ή αγαπημένα πρόσωπα επιστρέφονται με ασφάλεια, είναι απαραίτητη η ασφάλιση για απαγωγή και λύτρων.

Ποιους κινδύνους καλύπτει ένα συμβόλαιο απαγωγής και λύτρων;

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά και οφέλη:

  • Η επιστροφή χρηματικών ζημιών που συνδέονται με απαγωγή, λύτρα, εκβιασμό, παράνομη κράτηση, καταστάσεις ομηρείας και περιστατικά πειρατείας – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  • Στρατηγικές άμβλυνσης του κινδύνου και ασφάλειας για τα άτομα και τις επιχειρήσεις
  • Για τους διεθνείς κινδύνους, τα περισσότερα συμβόλαια περιλαμβάνουν συμβουλές και εκπαίδευση για ασφαλή ταξίδια.

Ποιος αγοράζει συνήθως ασφάλειες για απαγωγή και λύτρα;

Ασφάλεια απαγωγής και λύτρων αγοράζονται συνήθως από οργανισμούς, ειδικά εκείνους με παγκόσμιο αντίκτυπο. Οι κλινικές είναι επίσης πιθανό να ασφαλίζονται, επειδή αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κάποιος να απαγάγει έναν ασθενή ή να απαγάγει ένα παιδί χωρίς να έχει την επιμέλεια. Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συμβόλαια αυτά ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο απαγωγής ή εκβιασμού είναι συνήθως εκείνα με παγκόσμια φήμη και μεγάλες περιουσίες. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δε διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια μετατόπιση της εγκληματικής δραστηριότητας προς αυτό που ονομάζεται “Express kidnapping”, προς την εύκολη απαγωγή δηλαδή οποιουδήποτε ιδιώτη με σκοπό την απόκτηση άμεσου μικρού χρηματικού ποσού.

Ποιες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο;

Αυτές είναι η Νιγηρία, το Μεξικό, η Ινδία, η Βενεζουέλα, η Κολομβία, η Αϊτή, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη. Οι ασφαλιστές τονίζουν όμως, ότι τα περιστατικά μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε κατάσταση και σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία. Αυτός δεν είναι ένας κίνδυνος που ορίζεται.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα