Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019,

Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση 120 δόσεων, που αναμένεται να ευνοήσουν πρωτίστως τους μικροοφειλέτες της εφορίας, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Χρήστου Σταϊκούρα, όπως προανήγγειλε στο συνέδριο του Economist, ετοιμάζει ένα ειδικό σχέδιο για όσους χρωστούν στην εφορία ποσά έως 3.000 ευρώ, μειώνοντας το ελάχιστο ποσοστό της μηνιαίας δόσης και -κατά συνέπεια- αυξάνοντας τον διαθέσιμο αριθμό δόσεων.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση στη ρύθμιση 120 δόσεων αναμένεται να ευνοήσει περισσότερους από δυο εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι έχουν οφειλές κάτω των 3.000 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ελάχιστη μηνιαία δόση στη ρύθμιση δόσεων θα μειωθεί στα 20 ευρώ από τα 30 ευρώ -όπως ισχύει σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, όσοι οφείλουν ποσά από 2.400 έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να καταμερίσουν, αυτόματα, την οφειλή τους σε 120 δόσεις.

Παραδείγματα για την τροποποίηση της ρύθμισης 120 δόσεων
Τον ίδιο αριθμό δόσεων θα μπορούν, πλέον, να επιτύχουν και όσοι οφείλουν φόρους ύψους από 200 ευρώ έως και 2.400 ευρώ. Η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών θα μπορεί να ρυθμίσει την οφειλή της από 10 έως και 120 δόσεις (μηνιαίες), καταβάλλοντας το ποσό των 20 ευρώ κάθε μήνα.

Ουσιαστικά, η τροποποίηση στις 120 δόσεις έρχεται από τη μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης στα 20 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα, θα ευνοηθεί και ένας φορολογούμενος που έχει ρυθμίσει οφειλή 1.000 ευρώ σε 33 δόσεις.
Ενώ σήμερα καταβάλλει την ελάχιστη δόση των 30 ευρώ (30,3 ευρ σε 33 δόσεις, με τη μείωση της δόσης στα 20 ευρώ, οι δόσεις του θα μπορούν να αυξηθούν στις 50 (20 ευρώ έκαστη).

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επίσης τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης 120 δόσεων από το ετήσιο 5% -όπως ισχύει σήμερα- στο 3%. Το εν λόγω επιτόκιο δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο όταν ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο με εισόδημα έως 10.000 ευρώ και η οφειλή του είναι μέχρι 3.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα