Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Τα Lloyd’s του Λονδίνου προετοιμάζονται για την ασφάλιση αυτόνομων αυτοκινήτων

Τα Lloyd’s του Λονδίνου ετοιμάζονται να προσφέρουν ασφάλιση σε αυτόνομα αυτοκίνητα. Η ασφαλιστική αγορά των 330 ετών συζητά και διαπραγματεύεται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης διαφορετικών συμβολαίων. Η Tesla από την πλευρά της ήδη αναζητά τις δικές της ασφαλιστικές επιλογές.

Αναμένεται ότι τα αυτόνομα οχήματα – τα οποία υπόσχονται ότι θα μειώσουν, σχεδόν ότι θα εκμηδενίζουν τα τροχαία ατυχήματα και τους θανάτους – θα μειώσουν δραστικά την ανάγκη για συμβατική ασφάλιση αυτοκινήτου με βάση τον οδηγό. Με την «αναπόφευκτη» στροφή προς την αυτονομία των οχημάτων, η αγορά στοχεύει να μείνει σταθερή αξία σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο.

Σύμφωνα με τον John Neal, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Lloyd’s του Λονδίνου, η αυτόνομη οδήγηση απλώς θα μετατοπίσει την ανάγκη για ασφάλιση αυτοκινήτων και δεν θα την εξαφανίσει: «Μέσα σε πέντε χρόνια, ειδικά σε αστικό περιβάλλον, θα έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με την προσφορά ενός οχήματος και την ασφάλιση που θα το συνοδεύει».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα