Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

Τα «κανόνια» από τον βράχο του Γιβραλτάρ και το μέλλον των ΕΠΥ στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Είναι τελικά η ΕΠΥ το Eλ Ντοράντο στην ασφάλιση αυτοκινήτου για καταναλωτές και ασφαλιστές.

Ένα λουκέτο και μια αποχώρηση από ασφαλιστικές εταιρίες που είχαν έδρα το Γιβραλτάρ και ασφάλιζαν αυτοκίνητα στην Ελλάδα, με το καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, (ΕΠΥ) προβληματίζουν αλλά και δημιουργούν νέα δεδομένα για την συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή –με δεδομένο ότι πέρσι η ασφαλιστική Enterprise Insurance που είχε έδρα το Γιβραλτάρ βάρεσε κανόνι αφήνοντας σημαντικό αριθμό ζημιών που κανείς δεν ξέρει πως και πότε θα αποζημιώσει, χθες η Elite Insurance ανακοίνωσε διακοπή εργασιών στις Χώρες της Ε.Ε μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα– υπάρχουν σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου, άλλες 8 αντίστοιχες ΕΠΥ από χώρες της Ε.Ε στην Ελλάδα.

Μία από αυτές, η Ρουμανική City Insurance, αντιμετώπιζε πέρσι προβλήματα στην κεφαλαιακή της επάρκεια που είχαν προκαλέσει παρεμβάσεις της εκεί εποπτικής αρχής, η οποία μάλιστα κατέβαλε και προσπάθειες να περάσει σε ξένο επενδυτή.
Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες φήμες, στα φόρουμ των ασφαλιστών στα Facebook, φέρουν άλλη ΕΠΥ να δέχεται τον έλεγχο της μητρικής εταιρίας για τις ζημίες και να καθυστερεί η να μην πληρώνει καθόλου αποζημιώσεις !

Βέβαια όπως λένε άνθρωποι της αγοράς δεν είναι όλες οι ΕΠΥ ίδιες , αλλά αυτό δεν αρκεί ώστε οι καταναλωτές που της χρησιμοποιούν ή οι ασφαλιστές που της πρακτορεύουν να είναι σίγουροι ότι έχουν κάνει και την σωστή επιλογή .

Βασικός παράγοντας που ευνοεί και έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό αυτών των εταιριών στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι ότι προσφέρουν φθηνά και ανταγωνιστικά ασφάλιστρα στο αυτοκίνητο σε σχέση με τις εταιρίες που έχουν έδρα η υποκατάστημα στην Ελλάδα. Ετσι, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι καταναλωτές στρέφονται σε αυτές τις εταιρίες.
Πάντως παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο στόλος των αυτοκινήτων σε αυτές τις εταιρίες είναι μεγάλος και ίσως στην πορεία έχουμε και νέες εκπλήξεις!

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα