Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Τέλος στα ασφάλιστρα πολλών ταχυτήτων βάζει η IDD

του Γιάννη Βερμισσώ

Σε ενιαίο ασφάλιστρο για το ίδιο συμβόλαιο οδηγείται η αγορά όπως αυτό καθορίζεται από την IDD και θα πρέπει να διασφαλιστεί τόσο από την εποπτική αρχή όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγοράς που με τον δικό τους τρόπο δε θα αφήσουν τιμολόγια πολλών ταχυτήτων να συνεχίσουν να αλλοιώνουν την εικόνα του ασφαλιστικού συμβολαίου και να μετατοπίζουν το βάρος των ενδιαφερομένων στην τιμή.

Σύμφωνα με την IDD δεν μπορεί να διατίθεται στην αγορά το ίδιο ασφαλιστικό συμβόλαιο σε διαφορετική τιμή. Η τιμολογιακή πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας οφείλει να περιορίζεται στο επίπεδο της προμήθειας και όχι στο ασφάλιστρο που ο κάθε διανομέας δίνει στον πελάτη του. Η έως σήμερα τακτική να εντοπίζεται το ίδιο συμβόλαιο σε διαφορετική τιμή ωθούσε τον ανταγωνισμό στην τιμή και οδηγούσε τους καταναλωτές στο να αναζητούν φθηνότερες τιμές. Πλέον δε μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Το φαινόμενο λαμβάνει τέλος με την προσδοκία μιας καλύτερης αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι εκδότες συμβολαίων δηλαδή οι «παραγωγοί» δεν μπορούν να καθορίζουν επί του ασφαλίστρου την πολιτική τους ούτε επίσης οι διανομείς μπορεί να πουλούν ίδια συμβόλαια με διαφορετικά ασφάλιστρα. Σε αυτό το περιβάλλον καλείται να προσαρμοστεί η αγορά έχοντας να κερδίσει πολλά όσον αφορά την τελική στόχευση που είναι η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Κατά τις πληροφορίες και η εποπτική αρχή θα δώσει τις δικές της οδηγίες συμβάλλοντας όπως έχει αποδείξει στην ομαλή προσαρμογή της αγοράς στο νέο καθεστώς.

Μεγάλη ευθύνη βέβαια έχουν και οι επαγγελματίες οι οποίοι δε θα πρέπει να επιτρέψουν τυχόν κρούσματα διαφορετικής τιμολόγησης του ίδιου συμβολαίου. 

Πηγή: insurance-eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα