Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Συναντήσεις ΔΕΙΑ με προέδρους Σωματείων της ΕΑΔΕ

Εξατομικευμένες συναντήσεις  με τους προέδρους των Σωματείων της ΕΑΔΕ, είχε χθες η επικεφαλής της ΔΕΙΑ κυρίας Ι. Σεληνιωτάκη προκειμένου να συγκεντρώσει τις απόψεις τους σχετικά με τις αλλαγές που κυοφορούνται (και λόγω IDD)  για την διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insurance-eea  οι συναντήσεις έγιναν ξεχωριστά προκειμένου η κάθε κατηγορία διαμεσολάβησης να μπορέσει να εκθέσει ατομικά τις  ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει κατά την άσκηση της εργασίας της.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκαν και κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες και αποτελούν στοιχείο σημαντικό για την δημιουργία από πλευράς ΤτΕ ολοκληρωμένης εικόνας για τον κλάδο.

Οι συνεισφορά των προέδρων των Σωματείων ήταν ουσιαστική στην κατεύθυνση των προσαρμογών που απαιτούνται από την IDD και οι οποίες έχουν ήδη προβληματίσει αρνητικά τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης .

Γι΄ αυτό και έγινε και η προσπάθεια της ΔΕΙΑ να συλλέξει τις λεπτομέρειες που διακρίνουν κάθε κατηγορία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην άσκηση του επαγγέλματος.

Έτσι, πέραν της συνολικής εικόνας που έχει ήδη διαμορφωθεί από την Επιτροπή που εργάζεται στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία IDD πλέον υπάρχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία που θα χρησιμεύσουν στην ΔΕΙΑ  προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες που θα φέρουν ανατροπές στην αγορά.

Να σημειωθεί,  ότι ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο από τις ασφαλιστικές (ΕΙΟΡΑ) όσο και της διαμεσολάβηση (BIPAR) έχει ζητηθεί αναβολή της οριστικής εφαρμογής της IDD, κάτι που εάν γίνει αποδεκτό τότε θα δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής οπότε μπορεί να είναι και ηπιότερη η προσέγγιση από αυτή που γίνεται με πίεση χρόνου.

Πηγή: insurance-eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα