Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ -Τα τροχαία σε αριθμούς

150 χιλιάδες νεκρούς, 2 εκατομμύρια τραυματίες, αλλά και αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε νοσηλείες και αποθεραπείες κοστίζουν τα τροχαία στην Ελλάδα.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο του 74ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) που ξεκίνησε τις εργασίες στις 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 του μηνός, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Η κεντρική ομιλία του Τάσου Μαρκουίζου περιελάμβανε το θέμα των τροχαίων και τους 150.000 θανάτους από τροχαία στην χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά και στα 2.000.000 τραυματίες που προκαλούνται από αυτά. Σύμφωνα με μελέτες πανευρωπαϊκά το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων που μεταφράζεται σε έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και απώλειας εργατοωρών ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΧΟΤ, Δρ Σταμάτιο Α. Παπαδάκη το επιστημονικό πρόγραμμα θα είναι επικεντρωμένο στο Ορθοπεδικό Τραύμα, καθώς επίσης, και σε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στην Ορθοπεδική Ειδικότητα.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκονται νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στα ορθοπεδικά τραύματα και έχουν σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει του συνεδρίου αναφορά έγινε στην ρομποτική χειρουργική, η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά και στην τρισδιάστατη τεχνολογία όπου εκτυπώνονται εμφυτεύματα και αντίγραφα οστών τρισδιάστατα και με τον τρόπο αυτό η θεραπεία γίνεται αποτελεσματικότερη και συντομότερη. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλοπούλου.

 Πηγή: insuranceworld.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα