Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

Στον «αέρα» ακόμα η αναμόρφωση της ασφάλισης υποψηφίων για δίπλωμα οδηγών

 Την υποχρεωτική ασφάλιση αυτών που δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης (χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή) καθώς και την πρόβλεψη αποζημίωσης για ένα μήνα στους εκπαιδευτές σε περίπτωση ατυχήματος οπότε και το όχημά τους θα επισκευάζεται προβλέπει νέα νομοθεσία. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ασφαλιστική αγορά (δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο) η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχετικό ασφαλιστικό προϊόν και χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου στον τηλεοπτικό σταθμό OPENκαι αναφέρθηκε σε κενό νόμου (ακολουθεί το σχετικό video) αιτιολογώντας το ότι οι εξεταστές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις αφού δεν υπήρχε προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη αλλαγή έγκειται ότι στο παρελθόν οι υποψήφιοι για δίπλωμα οδήγησης έδιναν εξετάσεις παρουσία του εκπαιδευτή κάτι που αναιρέθηκε με τον νέο νόμο.  Αυτό σημαίνει ότι είτε θα υπάρχει αυτόνομη ειδική ασφαλιστική κάλυψη του κάθε εξεταζόμενου (θα την αγοράζει ο ίδιος;) είτε κάποια γενική προσαρτημένη (ως επιπρόσθετη) στο υπάρχουν ασφαλιστήριο του εκπαιδευτή που θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις υποψηφίων.

Πηγή: insurance-eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα