Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Στα κάτεργα της Amazon οι εργάτες κοιμούνται όρθιοι από την εξάντληση – Εργάζονται έως και 55 ώρες την εβδομάδα! (Photos)

Στο σημείο να κοιμούνται κυριολεκτικά όρθιοι φτάνουν συχνά οι εργάτες της Amazon, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των απαιτητικών στόχων παραγωγής.

Σύμφωνα με τη Sunday Mirror στους εργαζόμενους καταμετράται ο χρόνος που ξοδεύουν στην τουαλέτα, ενώ πολλοί αναγκάζονται να εργαστούν υπερωρίες με αποτέλεσμα την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα να φτάνουν να εργάζονται μέχρι και 55 ώρες την εβδομάδα.

Ρεπόρτερ της Sunday Mirror που εργάστηκε επί πέντε εβδομάδες στην αποθήκη της Amazon στο Essex κατέγραψε σε εικόνες και βίντεο τις συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία. Όπως αποκαλύπτει, οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να επεξεργάζονται ένα δέμα κάθε 30 δευτερόλεπτα!

Κάποιοι εργάτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στους άπιαστους στόχους παραγωγής παρακολουθούνταν από πλήρωμα ασθενοφόρου αφού ορισμένοι κατέρρευσαν εν ώρα εργασίας.

Ο ρεπόρτερ που εργάστηκε στην Amazon αρχικά επρόκειτο να πακετάρει 120 τεμάχια την ώρα, ωστόσο ο στόχος παραγωγής σύντομα έφτασε τα 200 τεμάχια! Ο μισθός που παίρνουν οι εργάτες είναι 8,20 λίρες την ώρα.

«Όλοι υποφέρουν εδώ. Τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας, ωστόσο έπρεπε να συνεχίσω», ανέφερε συνάδελφός του ρεπόρτερ.

Η Amazon από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «παρέχει ένα ασφαλές και θετικό εργασιακό περιβάλλον με ανταγωνιστικές αμοιβές και οφέλη από την πρώτη ημέρα. Είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες μόνιμες θέσεις τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Προσφέρουμε σπουδαίες θέσεις εργασίες και θετικό περιβάλλον με ευκαιρίες προαγωγής. Όπως οι περισσότερες εταιρείες, περιμένουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο απόδοσης. Οι στόχοι παραγωγής βασίζονται σε παλαιότερες επιδόσεις εργαζομένων μας.

Οι συνεργάτες μας αξιολογούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς γνωρίζουμε ότι μια ποικιλία παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ανταπόκρισης σε κάθε ημέρα και ώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: Mirror.co.uk

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα