Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Σε τροχιά ανάπτυξης η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Του Γιάννη Χαρονικολάου για το asfalisinet.gr

Μετά από τα οκτώ χρόνια βαθιάς ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση των δανειστών της ένας κλάδος που υπόσχεται προοπτικές ανάπτυξης είναι και η ιδιωτική ασφάλιση.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς για το τρέχον έτος θα υπάρξει μετά από χρόνια αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων και ιδιαίτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κοντά στο 4%.
Στην Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια σχεδόν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί ασφαλιστικοί όμιλοι και παρά την ύφεση και την αβεβαιότητα κανένας από αυτούς δεν αποχώρησε.
Μάλιστα, συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά στις ασφαλίσεις ζωής, που φτάνει κοντά στο 80%, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των μεριδίων τους στις γενικές ασφαλίσεις που υπάρχει μεγάλη διασπορά και ανταγωνισμός κυρίως από τις μικρομεσαίες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Μέσα στην ύφεση και των προγραμμάτων προσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας ο επενδυτικός όμιλος η Fairfax εξαγόρασε το 80% της Eurolife, ενώ η Γερμανική Εrgo την ATE Ασφαλιστική.
Επιπλέον, πρόσφατα η AIG αποφάσισε να επανατοποθετηθεί στην Ελληνική Αγορά και ενώ είχε πουλήσει το ποσοστό της σε υποκατάστημά της, την AIG Hellas, το 2016 τώρα επαναγοράζει το 100% αυτής της μονάδας.
Υπάρχει προς πώληση το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, που όλα δείχνουν να κλείνει ο κύκλος της πρόσφατης απόπειρας πώλησής της, με ενδιαφέρον μόνο από επενδυτικούς ομίλους, και το θέμα να επανεκκινείται προσεχώς με στόχο της πωλήτριας τράπεζας (Εθνική) να προσελκύσει αγοραστές από ασφαλιστικούς πολυεθνικούς ομίλους.
Όλα αυτά συνηγορούν, όπως λένε καλοί γνώστες της αγοράς, σε θετικές προοπτικές για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα που ενδέχεται να συνδυαστεί και με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μέσα στο 2019, με το άνοιγμα προς την ιδιωτική ασφάλιση και των δημόσιων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα