Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,

Σε κίνδυνο το 15% του χαρτοφυλακίου των Lloyds

της Έλενας Ερμείδου για το insuranceworld.gr

«Φτερά» για τις Βρυξέλλες βάζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των Lloyds του Λονδίνου. Η ημερομηνία εξόδου της χώρας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζει και ο οργανισμός βιάζεται να ολοκληρώσει τα σχέδια που έχει εκπονήσει για την ομαλή μετάβαση τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την μεταφορά συμβολαίων από το Λονδίνο στην πρωτεύουσα της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο κυριότερος φόβος τους απορρέει από την πιθανότητα το Λονδίνο να μην καταλήξει σε συμφωνία με τους αξιωματούχους της ΕΕ και δεν επιτευχθεί σχέδιο ομαλής εξόδου το 2019.

Αυτά δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyds Inga Beale σε πολύ πρόσφατη ομιλία της, προσθέτοντας ότι τα Lloyds βρίσκονται επί ποδός για την εκκίνηση του νέου τους κέντρου –σταθμού στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πελάτες στην Ευρώπη. Αν δεν υπάρξουν σχέδια και δεν ολοκληρωθούν ορισμένες διαπραγματεύσεις, ο κίνδυνος για τις ομαλές αποζημιώσεις  στην μετά Brexit εποχή είναι μεγάλος. «Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις αποζημιώσεις των συμβολαίων» τόνισε η  Inga Beale σχετικά με το θέμα αυτό. Προσέθεσε δε, πως «αν δεν τα καταφέρουμε, θα μπούμε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε τη μεταφορά συμβολαίων στη θυγατρική μας στις Βρυξέλλες βάσει των σχεδίων που έχουμε καταστρώσει και την επιχειρηματική μας συνέχεια στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία».

Η Ι Beale παρά ταύτα εξήγησε ότι τα Lloyds και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί βρίσκονται ήδη σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων με την κυβέρνηση του Λονδίνου με στόχο να επιλυθεί το πρόβλημα και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε διαταραχές. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τίθεται όπως διατύπωσε σε κίνδυνο το 15% των συμβολαίων του συνολικού χαρτοφυλακίου των Lloyds καθώς αυτό προέρχεται από την Ευρώπη.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα