Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019,

Σήμερα αποφασίζει το Δ.Σ. της Εθνικής για το μέλλον της Ασφαλιστικής

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αποφανθεί αν θα αποδεχθεί την μία και μοναδική προσφορά των 676 εκατ. Ευρώ που κατέθεσε η Gongbao για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με τους συμβούλους, Morgan Stanley και Goldman Sachs, αξιολογεί τη μοναδική τελικά πρόταση που κατατέθηκε, της Gongbao ,αφού ο επίσης κινεζικής προέλευσης Όμιλος Fosun, θορυβημένος από την υπόθεση Folli Follie επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από τη διαδικασία και να μην καταθέσει προσφορά.

Στις 11 π.μ. σήμερα, θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι πολλοί που επιμένουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η εναλλακτική λύση της διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω διεθνούς δημόσιας προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ασφαλιστική ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, απορροφήθηκε από την Εθνική και τώρα συζητείται η επανεισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα μια δημόσια εγγραφή και προσφορά μετοχών της τάξης τουλάχιστον των 250 εκατ. ευρώ σ’ ένα Χρηματιστήριο που δύσκολα διεκπεραιώνει συναλλαγές ύψους 40 εκατ. ευρώ ημερησίως και σ’ ένα επενδυτικό κλίμα που έχει διαβρωθεί από το σκάνδαλο Folli Follie, τις διεθνείς αναταράξεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην έξοδό της στις αγορές…

Πηγή: banks.com.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα