Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

Πώς θα υπολογίζεται εφ’ εξής το κόστος νοσηλείας;

Έως τέλος του έτους θα έχει καταρτιστεί από το ΙΟΒΕ με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο δείκτης υπολογισμού της εξέλιξης του κόστους νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Στόχος της Ένωσης είναι ο εν λόγω δείκτης να αποτελέσει πυξίδα ώστε αφενός οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα των νοσοκομειακών προγραμμάτων των ασφαλιστικών εταιρειών να γίνονται βάσει αντικειμενικών δεδομένων, αφετέρου οι ασφαλισμένοι να ενημερώνονται από τις εταιρείες με μεγαλύτερη διαφάνεια για τις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων τους.

 Σημειώνεται ότι σήμερα δεν υπάρχει ανάλογος δείκτης που να μετρά  με μια μεθοδολογία η  οποία να ακολουθεί την ανάγκη της ασφαλιστικής αγοράς το κόστος νοσηλείας στα  ιδιωτικά θεραπευτήρια. Η μόνη μέτρηση είναι αυτή τις ΕΛΣΤΑΤ, που όμως δεν καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές τις οποίες θα επιθυμούσε η ασφαλιστική αγορά.

 Ήδη για το θέμα αυτό έχουν γίνει συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, της γενικής γραμματείας Εμπορίου, του ΙΟΒΕ, αλλά και στελεχών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και, όπως όλα δείχνουν, το ΙΟΒΕ θα είναι σε θέσει να παρουσιάσει την πρότασή του το αργότερο πριν το τέλος του έτους.

 Στόχος είναι οι όποιες αυξήσεις για το 2018 και κάθε επόμενη χρονία να υπολογίζονται βάσει αυτού του δείκτη, η χρήση του οποίου, ωστόσο, δεν θα είναι υποχρεωτική για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγή: insuranceworld.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα