Σάββατο 15 Ιουνίου 2019,

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός;

Δύο βασικά σενάρια σχετικά με το εύρος της αύξησης του κατώτατου μισθού, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Το νέο εργασιακό-μισθολογικό «καθεστώς», θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μεταξύ άλλων θα παρασύρει προς τα πάνω μια σειρά από επιδόματα.

Η πρώτη κεντρική επιλογή που είναι στα υπόψιν του ιθυνόντων του υπουργείου, προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8%, ενώ η δεύτερη που επίσης βρίσκεται στο «μικροσκόπιο», είναι σαφώς πιο.. γενναιόδωρη για τους εργαζόμενους. Προβλέπει αύξηση της τάξης του 10%, κάτι επί του πρακτέου σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός, από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στα 645 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας, εισηγείται αύξηση που θα κυμαίνεται από 5% έως το 10%, από 30 έως 58,6 ευρώ αντίστοιχα.

Η τελική απόφαση αναφορικά με το εύρος της αύξησης θα ληφθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου και αφού προηγηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τις σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που καταδεικνύει τη μείζονα πολιτική σημασία που έχει για την κυβέρνηση το εν λόγω ζήτημα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, αποτελούν «πυλώνες» των κοινωνικών μέτρων με έντονο αριστερό πρόσημο που υλοποιεί η κυβέρνηση εντός του 2019.

Αυξάνονται σε επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω μια σειρά από επιδόματα και παροχές που συνδέονται μ’ αυτόν. Το «κύμα» αναπροσαρμογής θα είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό για το επίδοµα ανεργίας του ΟΑΕ∆, καθώς και άλλα επιδόµατα και βοηθήµατα του που παρέχει ο Οργανισµός.
Ειδικότερα, αύξηση θα υπάρξει στο σημερινό τακτικό επίδομα ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται στο  55% του βασικού μισθού των εργαζομένων άνω των 25 ετών (586,08 ευρώ) και ανέρχεται σε 360 ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα