Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019,

Πόσο αξιόπιστη είναι η Cyber ​​Insurance;

Η Cyber ​​Insurance είναι μια αγορά με τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης, αλλά, επίσης, και αυτή  που έχει τις πιθανότητες να γίνει μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή σε δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τις φυσικές καταστροφές, ο κυβερνοχώρος δεν περιορίζεται στις γεωγραφικές περιοχές.

Οι ασφαλιστές εργάζονται σκληρά και με ρίσκο στοχεύοντας στο να ελέγχουν τους κινδύνους της παγκόσμιας συσσώρευσης, παρέχοντας ταυτόχρονα στους πελάτες τους την κάλυψη που ζητούν. Στόχος τους είναι να παραμείνουν συνεπείς με τους πελάτες τους που απαιτούν την προστασία του κυβερνοχώρου.

Όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε αγορά, οι αντασφαλιστές προσεγγίζουν τον κίνδυνο με τους δικούς τους μοναδικούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια του Rendez-Vous de Septembre (RVS) του προηγούμενου μήνα στο Monte Carlo τα στελέχη του SCOR εξέφρασαν τις περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια της Cyber Insurance. «Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι σίγουρα μια πρόκληση για την αγορά. Είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί όσον αφορά την ασφάλιση του διαδικτύου», δήλωσε ο Victor Peignet, Διευθύνων Σύμβουλος της SCOR Global P & C. Παρόλο που η SCOR έχει μια ομάδα αποκλειστικά αφιερωμένη στον κυβερνοχώρο, «αισθανόμαστε σήμερα ότι δεν κατορθώνουμε να προσεγγίσουμε το θέμα σε απόλυτο επίπεδο, ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε σε μεγάλη κλίμακα», πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCOR, Denis Kessler, δήλωσε ότι «η παγκόσμια κατάρρευση του κυβερνοχώρου» είναι το μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει αυξήσεις τιμών σε ολόκληρη την αγορά παρόμοιες με αυτές που συνέβησαν μετά τον τυφώνα Andrew το 1992 ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001. Εξήγησε ότι ο κλάδος δεν γνωρίζει πώς να μετρήσει μια τόσο μεγάλη και απροσδόκητη απώλεια.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα