Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018,

Πρόεδρος ΕΕΑ: Πάταξη φοροδιαφυγής αλλά και δίκαιη φορολογική πολιτική

«Η κυβέρνηση οφείλει και να δράσει κατά της φοροδιαφυγής και να δώσει την απαιτούμενη αίσθηση ισονομίας αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές για μία ρεαλιστική και δίκαιη φορολογική πολιτική», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ για τα χρηματικά ποσά έως 5.000 ευρώ και λουκέτα από 48 ώρες έως και ένα μήνα, για μη έκδοση αποδείξεων ή ανακριβών παραστατικών πώλησης ή για παρεμπόδιση ελέγχων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας έχει τονίσει ότι στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής και τάσσεται υπέρ των ελέγχων και των προβλεπόμενων ποινών, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή έχει ως αποτέλεσμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, «δεν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης κάποιοι επιτήδειοι να καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν, σε βάρος βέβαια των συνεπών επαγγελματιών που παλεύουν καθημερινά να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη. Το τραγικότερο είναι ότι αντί να μειώνονται τα θλιβερά φαινόμενα αποφυγής ελέγχων ή παραβατικών στάσεων, αντίθετα εμφανίζουν αυξητικές τάσεις. Ο λόγος είναι απλός. Η συνεχόμενη φοροεπιδρομή και η διαρκής αύξηση ασφαλιστικών βαρών, ουσιαστικά έχει «σπρώξει» περισσότερους επαγγελματίες προς τέτοιες συμπεριφορές».

“Άρα η κυβέρνηση, προσθέτει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, οφείλει και να δράσει κατά της φοροδιαφυγής και να δώσει την απαιτούμενη αίσθηση ισονομίας αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές για μία ρεαλιστική και δίκαιη φορολογική πολιτική.

Παράλληλα όμως, προσθέτει ο ίδιος, πρέπει και να διασφαλίσει ότι με τη νέα εγκύκλιο και τα υψηλά πρόστιμα, δεν θα εμφανιστούν φαινόμενα διαφθοράς και δοσοληψίας, κάτι που μόνο σπάνιο δεν είναι στην ελληνική πραγματικότητα.

Πηγή: eea.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα