Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

Προ των πυλών ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Ένας μήνας απέμεινε για την ενεργοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διασυνδέει όλους τους πιστωτές, Εφορία, Ταμεία (ΕΦΚΑ), τράπεζες και θα δίνει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν σε… ευνοϊκή ρύθμιση.  Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περίπτωση που η οφειλή δεν ξεπερνάει τα 50.000 ευρώ, θα δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης του χρέους μέχρι και σε 120 δόσεις, με χαμηλό επιτόκιο και «συνοδεία» τη διαγραφή εξωλογιστικών υπερημεριών που προσαυξάνουν την οφειλή.

Προϋποθέσεις ένταξης

Για την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό,  έχει οριστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση,  η… πιστοποίηση πως η επιχείρηση είναι βιώσιμη, δηλαδή σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης είχε καθαρό θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Επιπρόσθετα, τα χρέη της εταιρίας, θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/2016.

 Σημείο αναφοράς στη λειτουργία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που όπως προαναφέρθηκε,  ταυτόχρονα όλες τις οφειλές και όχι μόνο αυτές προς τις τράπεζες, αποτελεί το γεγονός ότι για κάθε ρύθμιση για χρέη έως 50.000, θα χρειάζεται η συμφωνία τουλάχιστον των πιστωτών που κατέχουν το 60% του χρέους. 

Τι προβλέπεται για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ

Στις περιπτώσεις άνω των 50.000 ευρώ, θα επιλέγονται λύσεις σε εξατομικευμένη βάση που θα προκύπτουν κυρίως από την ανάλυση της οικονομικής κατάστασης-δυνατότητας του οφειλέτη.

Και γι αυτές τις περιπτώσεις, προβλέπεται διαγραφή των τόκων υπερημερίας.

Η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία γίνονται οι τελικές τεχνικές ρυθμίσεις, θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου και το χρονικό όριο που θα τεθεί για την υπαγωγή στον μηχανισμό, θα είναι τα τέλη του 2018.

Σημαντικό στοιχείο στη λειτουργία του εξυγιαντικού μηχανισμού, που θα πάρει σάρκα και οστά στις 3 Αυγούστου, είναι το γεγονός, πώς δίνεται η δυνατότητα στους πιστωτές να κινήσουν τις διαδικασίες ένταξης του οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, κοινοποιώντας του σχετική πρόσκληση.

 Πηγή: sofokleousin.gr
Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα